• notifications1
  • menü

Bugün : 14 Mayıs 2024 Salı

Ziraat Mühendisi Alımı Kpss 2016

Sorhocam
  • Sorhocam
  • Haberler
  • 0 yorum
  • 0 dosya
  • 0 resim
  • 171 okunma
  • 10 Subat 2016, Çarşamba

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk AKSU tarafından  verilen soru önergesini cevaplandırdı. Milletvekili AKSU'nun ziraat mühendisi alımı olup olmayacağını sorduğu Bakan, "2016 yılı ve sonraki yıllarda Bakanlığımıza tahsis edilecek açıktan ve naklen atama kontenjanı dahilinde, Kamu Personeli Seçme Sınavı" ile personel alınacağını belirtti. 

 

MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk AKSU tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e Ziraat Mühendisleri alımanı ilişkin şu sorular yöneltildi:

 

1-Üniversitelerin Ziraat Mühendisliği Fakültelerinden mezun olup iş arayan kişi sayısı ne kadardır? Bu konuda Bakanlığınızda herhangi bir veri bulunmuyor ise bu durumun Bakanlığınız adına bir eksiklik olduğunu düşünüyor musunuz?

 

2-Bakanlığınız ile bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlarda istihdam edilen Ziraat Mühendislerinin sayısı, istihdam şekillerine göre 2015 yılsonu itibariyle ne kadardır?

 

3-Bakanlığınızın ihtiyaç duyduğu Ziraat Mühendisi sayısı ne kadardır? 2016 yılında bu ihtiyacınızın ne kadarını, hangi istihdam şekliyle karşılamayı düşünüyorsunuz? 

 

Bakan Çelik, Milletvekili Faruk Aksu'nun sorusunu yazılı olarak cevapladı. Bakan Çelik yazılı cevabında şunları kaydetti: "Bakanlığımız bütçe imkanları çerçevesinde personel istihdamı yapılabilmekte olup, 2016 yılı ve sonraki yıllarda Bakanlığımıza tahsis edilecek açıktan ve naklen atama kontenjanı dahilinde, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre kadro ve hizmet ihtiyacı doğrultusunda Ziraat Mühendisi alımı yapılması planlanmaktadır."

x
Bu konu hakkındaki görüşlerinizi ve isteklerinizi bize iletebilirsiniz!

Güvenlik Kodu : 37733

(Güvenlik kodunu bu kutucuğa yazın!)

Ziraat Mühendislerinin Alabileceği Belgeler

9 Nisan 2018, Pazartesi Ziraat Mühendislerinin Alabileceği Belgeler

Özel Sektör çalışanları, yeni mezun olan ziraat mühendisi ünvanını almış herkes aşağıdaki yetkileri alma hakkında sahiptir. Bazı belgeler için mesela Bilirkişilik belgesi için 5 yıllık deneyim isteniyor ama diğerlerinde genellikle mezuniyet yetiyor. Bazılarında sınav şartı, bazılarında eğitim şar...

Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Sözleşmeli Ziraat Mühendisi Alımı

25 Nisan 2016, Pazartesi Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Sözleşmeli Ziraat Mühendisi Alımı

(İLAN METNİDİR) T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI MERSİN VE İSTANBUL ZİRAİ KARANTİNA MÜDÜRLÜĞÜ 4-B SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Pers...

Silifke’de Ziraat Mühendisi Olan Mustafa Levent, Anavatanı Güney Amer

28 Eylül 2014, Pazar Silifke’de Ziraat Mühendisi Olan Mustafa Levent, Anavatanı Güney Amer

Silifke’de ziraat mühendisi olan Mustafa Levent, anavatanı Güney Amerika ve Batı Hindistan olan guava meyvesi yetiştirdi. Beş yıl önce tadını merak ettiği için deneme amaçlı 5 tane Guava (Psidium L.) ağacı diken Levent, tadını çok beğendiği meyvenin fidanlarından 2 yıl önce 400 ta...

10 Ocak Ziraat Mühendisleri Günü

10 Ocak 2018, Çarşamba 10 Ocak Ziraat Mühendisleri Günü

10 Ocak Ziraat Mühendisleri Günü 10 Ocak 1846 tarihinde Ziraat Mektebinin kurulmasıyla tarımsal eğitim alanında ilk adım atılmıştır. Uzun yıllardır da 10 Ocak tarihi Ziraat Mühendisleri Günü olarak kutlanır. Bu vesileyle tüm meslektaşlarımın gününü kutlarım.

Ziraat Teknikerlerine Lisans Tamamlama Kanun Teklifi TBMM de

14 Mart 2018, Çarşamba Ziraat Teknikerlerine Lisans Tamamlama Kanun Teklifi TBMM de

Ziraat Teknikerlerine Lisans Tamamlama Kanun Teklifi TBMM de Bazı alanlarda lisans tamamlama için kanun teklifi TBMM’ye geldi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık alanında önlisans mezunlarına lisans tamamlama hakkı için teklif TBMM tarafından yayımlandı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık alanında lisans ...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi