ANA KATEGORİLER
Arıcılık, balarısı kolonilerinin beslenmesi ve bakımı ile arı ürünleri elde edilerek zirai kazanç sağlanan meslektir. Bu işi yapanlara arıcı denir. Arıcılıkta en çok bal üretimi hedeflenir. Bunun yanında balmumu, polen, arı sütü, arı zehiri ve propolis gibi arı ürünleri de elde edilebilir.
Bitki Yetiştiriciliği, kültür mantarı yetiştiriciliği, meyve yetiştiriciliği, sebze yetiştiriciliği, tarla bitkileri yetiştiriciliği, tıbbi bitki yetiştiriciliği, yem bitkileri yetiştiriciliği vb. yetiştiricilik bilgileri yer almaktadır.
Gübreleme ile ilgili konular; azotlu gübreler, gübreleme nedir, fosforlu gübreler, potasyumlu gübreler, meyve ağaçlarında gübreleme zamanı, üre gübresi ne zaman atılır,gübre çeşitleri ve kullanım zamanları, en iyi gübre çeşitleri vb bilgiler yer almaktadır.
Tarımsal üretimi artırmak , korumak ve kalitesini yükseltmek amacı ile bitkileri hastalık ,zararlı ve yabancı otlardan koruma faaliyetidir. Bitki Hastalıkları : Bitkilerde hastalık yapan Mikroorganizmalara veya iç ve dış etkenlere bağlı olarak meydana gelen fizyolojik düzensizliklere denir. Bitki Zararlıları : Bitki ve ürünlerde dokuları tahrip ...
Zirai ilaç bayilik sınavı, tarımsal yayım ve danışmanlık sınavı, gthb sınavda yükselme ders notları vb. notlar yer almaktadır.
Özellikle Gıda Endüstrilerinde büyük önem arz eden Hijyen ve Sanitastonun yanı sıra Pest Kontrol (Haşere Mücadelesi) üzerine de notlar ve dokümanlar yer almaktadır.
Türkiye'deki tarım havzaları Ve Havza bazlı destekleme modeli kapsamında Türkiye'deki tarım havzaları tam listesine ulaşmak için tıklayın.
Yetiştiricilikten, sağlıklı beslenmeye, teknolojiden hayvanların yaşamına kadar pek çok farklı konudaki sizi gerçekten şaşırtacak eğitici ve öğretici faydalı bilgiler yer almaktadır. Bu bilgiler sayesinde hem hayatınız kolaylaşacak hemde yaşam kaliteniz artacaktır.
Çözeltilerin kantitatif analizi; gravimetrik, volumetrik ve enstrümental analiz olmak üzere üç yöntemle gerçekleştirilir. Seçilecek yöntem, analizi yapılacak maddenin cinsine göre değişir. Modern analiz yöntemleri, kromatografi, optik spektroskopi, elektronik spektroskopi, atomik spektroskopi vb.'dir
Kalite yönetim sistemi belgeleri, işletmelerin yönetim yapısını kontrol etmeye ve kayıt altına alarak müşteri memnuniyetini sağlamaya yarayan belgelerdir. Bu Belgeler ile ilgili tüm sorularınızın yanıtları burada!
Dış Mekan Bitkileri; Çalılar ve Süs Bitkileri, Çok Yıllık Bitkiler, İğne Yapraklı Bitkiler, Palmiye ve Benzerleri, Sarılıcı ve Tırmanıcı Bitkiler, Tek Yıllık ve Yer Örtücü Bitkiler Vb..
Tarım Ziraat Hayvancılık Üzerine ; Teoriden Pratiğe Biyolojik, Biyoteknik ve Kültürel Mücadele, Bakteriyoloji, Mikoloji, Viroloji, Herboloji, Entemoloji, nematoloji, Toksikoloji ve ekotoksikoloji vb ders notları ve dokümanlar yer almaktadır.
Şifalı bitkiler; otlar, yağlar, kremler, merhemler ve çaylar nelerdir. Hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Tüm bu soruların cevabı burada...
Hayvancılık Arıcılık Büyükbaş Hayvancılık İpek Böcekçiliği Collapse İthalat/İhracat, İthalat/İhracat At İthalat/İhracat Büyükbaş İthalat/İhracat Dondurulmuş Sperma İthalatı Kanatlı İthalat/İhracat Küçükbaş İthalat/İhracat Kanatlı Yetiştiriciliği Collapse Küçükbaş Hayvancılık, Küçükbaş Hayvancılık Keçi Yetiştiriciliği Koyun Yetiştiriciliği Kürk H...