• notifications1
  • menü

Bugün : 29 Mart 2024 Cuma

Lavabo Nasıl Temizlenir?

Ev temizliğinde kadınların en çok uğraştıran malzemeler lavabolardır. Lavaboların istenen beyazlıkta kalmaması, sararması, parlaklığını kaybetmesi bayanların kâbusudur. Kirli, sararmış lavabolar hem görüntü olarak estetikten uzaktır hem de mikrop barındıran yuvadır. Bu sebeple lavaboları temizlemek ve temiz tutabilmek önemlidir. Tertemiz parlayan lavabolar banyonun tamamını daha güzel ve ferah göstermektedir. Ancak bu görüntüyü elde etmek için de kimi zaman saatlerce ovalamak gerekebilir. Bu sebeple lavabo temizliği için daha pratik ve etkili alternatifler aranmaktadır.

Lavabo Temizliği İçin Kimyasal Temizlik Maddeleri Etkili Midir?

Marketlerde ve temizlik ürünleri satılan yerlerde kolaylıkla bulunabilen temizlik ürünleri ile lavaboları pırıl pırıl yapmak mümkündür. Lavabo temizliği kimyasal temizleyiciler ile yapılacaksa öncelikle dikkat edilmesi gereken husus, cildi kimyasalların olumsuz etkisinden korumaktır. Bunun için temizlik yaparken eldiven kullanmak ihmal edilmemelidir.

 

Lavabo temizliği için üretilmiş çok sayıda farklı markanın ürünleri istenen sonucu verebilir. Ancak özellikle çocukları olan kişiler, lavabonun temizlik ürünlerinden yeterince arınıp arınmadığı konusunda her daim tereddüde düşerler. Zira kullanılan kimyasal temizlik maddeleri sağlık için çok zararlıdır. Cilde birebir temas ettiğinde ciddi zararlar verebilir. Bu sebeple lavaboların çok iyi durulanması gerekir.

 

Evdeki Basit Malzemelerle Lavabolar Temizlenebilir Mi?

Pahalı lavabo temizleyicilerini satın alma imkânı olmayanlar; sıradan bir bulaşık süngerinin sert yüzeyine bulaşık deterjanı sürüp üzerine de bolca tuz dökerek lavaboyu temizleyebilirler. Bunun yanı sıra bitmek üzere olan diş macununun tüpü kesilerek içinde kalan az miktarda macun süngerin üzerine sürülür ve lavabo bu süngerle ovulur. Lavabonun pırıl pırıl parladığı görülecektir. Başka bir pratik lavabo temizleme yolu ise cif ve çamaşır suyu karışımıdır. 2 su bardağı ılık suyun içine 1 çay bardağı çamaşır suyu dökülür ve iyice karıştırılır. Bu su ile ıslatılan süngerin üzerine toz cif dökülür ve lavabo ovulur. Bu sayede lavabolar tertemiz olur. Çamaşır suyu başka hiçbir şeyle karıştırılmadan da lavabo temizliğinde etkili olabilir. Lavabonun her yerine çamaşır suyu dökülür ve süngerle yaydırılır. 10 dakika bekletildikten sonra ıslatılmış sünger ile silinir ve lekeler tamamen yok olur.

 

Evdeki Doğal Malzemelerle Lavabolar Temizlenebilir Mi?

Lavabo temizliği için hiçbir deterjanı, kimyasal temizlik maddesi olmayan kişiler ya da ev temizliğinde doğal malzemeleri tercih edenler için de çözüm yolları vardır.

  1. 1. Kirli lavabo öncelikle ılık su ile ıslatılır. Ardından kullanılmış limonun kabukları ile lavabo iyice ovulur.
  2. 2. Ilık su içine bol miktarda sirke dökülür ve karıştırılır. Bu su ile ıslatılan süngerle lavabolar ovulur.
  3. 3. Ilık su ile iyice ıslatılan lavabo, üzerine bol miktarda tuz dökülmüş sünger ile silinir.
  4. 4. Ilık su içine yarım limonun suyu ve bir yemek kaşığı karbonat dökülür ve bu suda ıslatılmış sünger ile lavabo temizlenir.
x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

(00133 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Lavabo Nasıl Temizlenir?

Lavabo Nasıl Temizlenir?

Lavabo Nasıl Temizlenir? Ev temizliğinde kadınların en çok uğraştıran malzemeler lavabolardır. Lavaboların istenen beyazlıkta kalmaması, sararması, parlaklığını kaybetmesi bayanların kâbusudur. Kirli, sararmış lavabolar hem görüntü olarak estetikten uzaktır hem de mikrop barındıran yuvadır. Bu sebeple lavaboları temizlemek ve temiz tutabilmek ö...

Lavabo Kokusu En Hızlı Nasıl Giderilir?

Lavabo Kokusu En Hızlı Nasıl Giderilir?

Lavabodaki Gider Kokusu Nasıl Giderilir? Rahatsız edici lavabo kokularından kurtulmanın çok kolay olduğunu biliyor musunuz? Düzenli şekilde uygulanan temizlik ve bazı birkaç püf noktası sayesinde, evinizde ve iç mekanlarda rahatsız eden gider kokusunu ortadan kaldırabilirsiniz. Evin her köşesi pırıl pırıl olsa da en az şekilde hissedilen lavabo...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi