• notifications1
  • menü

Bugün : 25 Nisan 2024 Perşembe

Adi diş otu

Taraxacum officinalis

 

Açık alanlar ve dağ eteklerinde yabani olarak yetişir. 50-100cm büyüklüğünde otsu bir bitkidir. Haziran ve Temmuz aylarında beyaz renkte çiçekler açar. Çiçekleri toplu vaziyette bulunur. Yaz ortasına doğru kapanıp top halinie gelen çiçeklerinin içi tohumlu, 1-2 mm. büyüklükte ve esmer renktedirler. Bu tohumların saplarınah hıltan adı verilir. Çiçekleri sertleşip kürdan yerine kullanılan, yaprakları iri parçalı ve dikişli, gövdesi tüsüz ve yeşil renktedir. Acı, lezzetli ve keskin bir kokusu vardır. Çok yıllık bir bitkidir.

Adi Diş Otu

Adi Diş Otu Kullanılan Kısmı: Çiçeği, yaprağı ve tohumları.

 

Adi Diş Otu Etkisi: Böbrek ve idrar yolu iltihabı ile kum ve taşlarına, damarları açmaya, kalp hastalıklarına, ritm bozukluğunu düzenlemeye ve mesane tıkanıklığına iyi gelir. Özellikle de böbrek ve idrar yollarının çok iyi bir ilacıdır. Aybaşı düzensizliği ile rahim akıntısı ve ağrılarına da kullanılır.

 

Adi Diş Otu Kullanılışı: Tohumları kaynatılıp suyu içilir, dövülerek bala karıştırılıp yenir. Otu kürtan olarak kullanılır. Yaprakları kaynatılarak suyu içilir.

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi