• notifications1
  • menü

Bugün : 23 Nisan 2024 Salı

Çay ve kahve, kişilerin günlük hayatta en çok tükettiği içeceklerin başında gelmektedir.  İçeriklerinde bulunan kafeinin daha dinç olmanızı ve dikkatinizi toplamasının yanı sıra, arkadaş sohbetlerinin de vazgeçilmezleri arasındadır. Ancak; bu içeceklerin oluşturdukları lekeler, oldukça zorlu ve can sıkıcıdır. Yine de, bazı püf noktalar sayesinde işinizi kolaylaştırmanız mümkündür.

Çay Kahve Lekesi Halıdan Nasıl Çıkar?

  • Halıya dökülen çay ve kahvenin çıkarılması sırasında yapılan en büyük hata, ıslak bir bez yardımıyla yapılan ovalama işlemidir. Ovalamak, lekelerin halıya çok daha fazla işlemesine neden olacak ve işinizi de zorlaştıracaktır. Bu nedenle ilk olarak, eğer dökülen miktar fazlaysa sıvıyı emecek bir bezi hafif hafif dokundurarak, fazla sıvıyı emmektir. Böylelikle temizleme işi kolaylaşmaktadır.
  • Halıdaki çay ve kahve lekelerini temizlemek için kullanılan farklı karışımlar bulunmaktadır. Genellikle kullanılan halı deterjanları olsa da, kimyasal ürünlerden uzak durmak isteyenler için; sirkeli ya da karbonatlı su karışımları da kullanılabilir. Ancak; kullanılan malzeme kadar, bu malzemenin nasıl kullanıldığı önemlidir.
  • Temizleme sırasında hazırladığınız karışımdaki su mutlaka sıcağa yakın ılık olmalıdır. Kaynar su halınızı yıpratacak, soğuk su ise; temizleme işlemini tamamen gerçekleştiremeyecektir. Hazırladığınız karışımı yavaşça lekenin üzerine dökün ve 2-3 dakika bekleyin. Ardından, bir bez yardımıyla fazla sıvıyı alın. Aynı işlemi leke çıkıncaya kadar tekrar etmeniz ve en sonunda da halıyı genel olarak silip, renk farklılığı oluşmasının önüne geçmeniz yeterlidir.

 

Koltuktan Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?

Koltuktaki kahve lekesine yapılan yanlış uygulamalar, koltuklarınızın sürekli örtüyle kullanılmasına ya da yeni koltuklar almanıza neden olabilir. Bu nedenle, yöntemi doğru seçmelisiniz.

  • Büyük marketlerde kahve çıkarıcı adıyla satılan ürünler bulabilirsiniz. Bir ürün ne kadar ayrıntılı olarak hazırlanmışsa o kadar etkilidir. Bu nedenle mutlaka değerlendirmelisiniz.
  • Krem katkılı saç şampuanları, koltuk lekesinin giderilmesinde etkilidir. Yumuşak ve tüylerini bırakmayan bir beze şampuanı döküp, yavaş yavaş silebilirsiniz.
  • İçeriğinde yeterince alkol bulunan kaliteli kolonyalarla koltuğunuzu silerek lekeden kurtulmanız mümkündür.
  • Çeşitli markaların aspirin adıyla satılan ürünleri bulunmaktadır. Bu ürünler çay ve kahve lekesini çıkaracaktır; ancak koltuğunuzun rengini değiştirme riski bulunduğundan son seçenek olarak kullanılmalı.

 

Kurumuş Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?

Temizliği her şekilde zor olan kahve lekesi, kuruduğu zaman işleri çok daha fazla zorlaştırmaktadır. Eğer bir kıyafetiniz ya da halınız kahve lekesi olduysa ve yıkamak için zamanınız olmadıysa, eczaneden alabileceğiniz gliserin yardımıyla işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Kuruyan lekenin üzerine gliserini döküp, ovalayarak yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Ardından lekeli olan eşya kıyafetse makinede yıkanır, halı ya da koltuksa sade suyla silinerek kurumak üzere bırakılır.

 

Çay ve Kahve Lekesi Fincanlardan Nasıl Çıkar?

Özellikle beyaz renkli fincanlarda, zaman içerisinde kahverengi lekeler oluştuğu görülür. Bu lekeler, çay ve kahvenin uzun süreli olarak bardak kalmasından dolayı oluşur. Çözümü için pek çok kadın, bardakları ayda 1 kere çamaşır suyu ilave ettiği su ile yıkamaktadır. Ancak bol suyla yıkanmazsa ya da bir miktar çamaşır suyu durulanmamış olursa sağlığa ciddi anlamda zararı dokunur. Bu nedenle doğal yöntemleri kullanmanızda fayda bulunuyor.

  • Karbonat ile suyu karıştırarak lapa bir karışım elde ettikten sonra bir bez yardımıyla bardaklarınızı silebilirsiniz. Durulamadan önce yarım saat bekletmeniz bembeyaz bardaklar elde etmenizi sağlar.
  • İnatçı lekeler için; diş macununu lekenin üzerine sürüp bulaşık süngeriyle yedirebilir ve ardından yıkama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi