• notifications1
  • menü

Bugün : 29 Mart 2024 Cuma

Fayans Araları Nasıl Temizlenir?

Evlerde/iş yerlerimizde kullanılan fayansların araları derz denilen bir madde ile kaplıdır ve zamanla kirlenerek sararmaya, hatta kararmaya başlar. Kararmayı geçin, hafif bir sararma bile oldukça rahatsız edici bir görüntüye neden olabilir.

Çoğu zaman direk göze batmasa da derzlerdeki hafif bir sarılık büyük bir arka planı tamamen kirli gösterebilir; bu sebeple düzenli olarak derzlerin temizlenmesi gerekir. Ancak bu temizliği yaparken de sinirlerimiz fazlaca geriliyor, belki de çoğu zaman da başarısız oluyoruz. Bu yüzden biz de bu konuda oldukça önemli ve işinize fazlasıyla yarayacak birkaç detayı sizinle paylaşmak istedik.

 

Fayans Aralarının/Derzlerin Temizliği Nasıl Yapılır?

Fayans aralarının temizliği çok fazla geciktirildiği takdirde lekeler kalıcı bir hal alıp, çıkartılması güçleşebilir. Zorlu lekelerde eski bir diş fırçası ile derzleri ovalamak işleri biraz kolaylaştırabilir. Fayans aralarındaki derz dolgusunun en büyük özelliği suyun fayans altına geçmesini önlemektir. Bu yüzden fayans aralarını temizlerken porçöz ve tuz ruhu gibi ağır kimyasallar içeren temizlik maddeleri zamanla derz dokusunu eritecek ve suyun fayansların altına kadar geçmesine neden olabilecektir. Eğer hazır bir temizleyici kullanılmak istenirse genellikle yapı marketlerde satılan derz temizleyici spreyler bu konuda size fazlasıyla yardımcı olabilir.

 

Temizlik sağlığımız için elbette şart ancak temizlikle istediğiniz sonucu alamadıysanız ufak bir hile de yapabilirsiniz. Genellikle yapı marketlerde satılan ve derz kalemi olarak bilinen yardımcı ürünlerle fayans aralarını boyayarak ilk günkü beyazlığına kavuşturabilirsiniz.

 

Fayans aralarının temizliği özel ürünlerle yapılmalı demiştik. Bu temizliği doğal bir formülle yapmak isterseniz de bir tarifimiz var; 1,5 litre suya yarım su bardağı karbonat, yarım çay bardağı limon suyu ve yarım fincan kadar beyaz sirke katarak iyice karıştırın. Fayans aralarını hazırlamış olduğunuz bu karışımla sildikten sonra basit yüzey temizleyicileri ile son bir kez yüzeysel olarak silip durulayabilirsiniz.

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi