• notifications1
  • menü

Bugün : 29 Mart 2024 Cuma

Evde Halı Böceği Mücadelesi Nasıl yapılır?

Siyah halı böceği vücudu tüylerle kaplı olup 0,5cm – 2 cm boylarında kuyruk kısımlarında uzunca kıllara sahip bir türdür.Siyah halı böceği yaşadığı yere göre kızılımsı,kahve ve siyah renklerinde olabilmektedir. Siyah halı böceklerini daha çok eskimiş eşyalar ve halıların içlerinde görmemiz mümkündür. Siyah halı böcekleri nemli , rutubetli yerleri sever. Halı böceklerinin erginleri ortalama 35-40 gün yaşamaktadırlar.Siyah halı böcekleri yumurta bırakarak çoğalırlar ve yumurtaları 1 hafta içinde olgunlaşma gösterir.Yumurtalarını Kullanılmayan nemlenmiş eşyaların arasına bırakır. Siyah halı böcekleri deri ,ipek,kıl,tüy,gibi nesneleri kemirerek beslenir.

 

HALI BÖCEĞİNİN ZARARLARI

Halı böceği insanları ve hayvanları ısırmaz ancak;eşyaları kemirerek zarar verir.Bunun yanı sıra Siyah halı böceği de birçok böcek türü gibi mikrop taşıyarak hastalıkların bulaşmasına yol açar.

 

 

HALI BÖCEĞİ İLE MÜCADELE

 

Siyah halı böceği ile mücadelede eşyaları temiz saklamanın yanı sıra kokusuz ilaçlarla ilaçlama yapmak gerekir.

 

Halı böceği daha çok yünlü, ipekli eşyaların içerisinde görülen bir canlıdır. Bu canlının yeryüzünde farklı renkleri de vardır. Farklı renkleri ise türlerine göre değişiklik gösterirler. Canlı evlerin içinde bulunan halı, battaniye, deri ve tüylü eşyaların üzerinde görülürler. Bu eşyaların üzerinde yaşarlar ve beslenme ihtiyaçlarını da bu eşyalardan karşılarlar. Aklınıza halı böceği neden olur diye soru takılabilir. Bunun sebebi işte evinizde bulunan yünlü eşyalardır. Bu eşyalar canlıyı kendisine çekmektedir.

 

 

HALI BÖCEĞİ İLAÇLAMA

Bu canlı özellikle uzun süre kullanılmayan yünlü eşyaların içerisinde daha fazla görülme ihtimalleri vardır. Üremelerini de bu eşyalar üzerinde yaparak ortaya çıkan yumurtalarını da burada saklarlar. Genelde nemli ortamlar daha fazla severler. Böyle ortamlara yerleşerek yaşamlarını sürdürürler. Sıkça görüldüğü bazı yerler vardır. Bu yerler halı fabrikalarında, atölyelerde ve halı satan dükkanlarda bolca bulunurlar. Tabi bu canlının da yok edilmesi mümkündür. Ama sağlıklı ve kesin bir uygulama bunun için temel noktadır. Halı böceği ilaçlama uygulaması canlının bulunduğu ortamdan temizlenmesini sağlamaktadır.

 

Halı böceğinin bıraktığı yumurtalar çok çabuk böcek haline gelmektedir. Canlıyı da tehlikeli hale getiren unsur budur. Kısa sürede daha siz fark etmeden binlerce sayıya ulaşabilirler. Bu da doğal olarak yok edilmelerini güçleştiren bir durumdur. Daha son ufak olan bu böcekler çok kısa sürede erişkin hale gelebilirler. Bu canlı tespit edildiği an ilaçlama uygulaması zorunlu hale gelmektedir. Çünkü canlı çok çabuk üreyebildiğinden bizim adımıza tam bir tehlikedir.

 

Halı böceği neden olur tarzında sorunların yerine bu canlıyı nasıl yok ederiz gibi şeyleri düşünmek bizlerin sağlığı adına önemli noktadır. Halı böceği ilaçlaması yapılırken profesyonellerden destek almak önemlidir. Çünkü bu canlı ile yapılacak mücadele uzman ekip tarafından olmalıdır. Sizlerin yapacağı kimyasallar ile müdahaleler başarısızlık ile sonuçlanmaktadır. 

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi