• notifications1
  • menü

Bugün : 19 Nisan 2024 Cuma

Evde Fare Mücadelesi Nasıl Yapılır?

Fareler kemirgen grubuna dâhil olan canlılardır. Fareleri tehlikeli yapan özelliklerinin başında gezindiklerin alanlarda var olan tüm haşere ve mikropları salya ve dışkılama yolu ile insanların yaşam alanlarına taşımalarıdır. Bu yüzden fare ilaçlama insan hayatında daha fazla önem kazanmaya başlamıştır.

Fareler ile ilgili görsel sonucu

Fareler bulundukları ortamdaki gıdalar, ofis malzemeleri, elektronik eşyalara ait kablolar gibi kısacası tüm eşyalarımıza kemirmek sureti ile ciddi maddi zararlarda verebilmektedirler.Farelerin salgıladıkları salya çok güçlü bir morfin özelliğine sahiptir. Bu salya sayesinde insanlar ya da hayvanlar uyku sırasında ısırıldıklarının farkına varamazlar. Farelerin koku alma duyuları çok fazla gelişmiştir. Gıdaların yaymış oldukları kukuları çok uzak mesafelerden rahatlıkla alabilirler. Kulaklarında bulunan denge organları sayesinde biz insanlara aşılması imkânsız gibi görülen alanları rahatlıkla geçerler.

 

Farelerin anatomilerinde son yıllar içerisinde çok büyük değişimler gözlemlenmiştir. Ebatlarındaki aşırı büyüme ve taşıdıkları virüslerdeki değişim çok tehlikeli boyutlara ulaşmaktadır. Buna bağlı olarak fare ilaçlama yöntemlerinde değişik metotlar kullanılmaya başlanmıştır.

 

Fare ilaçlama yapılırken mutlak suretle profesyonel yardım alınmalıdır. Unutulmamalıdır ki hatalı fare ilacı kullanılan alanlarda fareler insanlar tarafından asla fark edilemeyen alanlarda ölebilmektedirler. Fark edilemeyen alanlarda ölen fareler koku ve kurtlanma problemlerine sebep olmakta, bu durum ise ilaçlama yapılan alanda tadilat yapma gibi ciddi maddi kayıplara sebep olmaktadır.

 

 

Farelerle Mücadele Yöntemleri

Yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi farelerin yapılarında meydana gelen değişimler sonucunda mücadele yöntemlerinde farklı metodlar kullanılmaya başlanmıştır. Bilinen en etkili ve tercih edilen mücadele yöntemi alana kemirgen istasyonu kurulmasıdır. Kilitli olmaları sebebi ile çocuklar ve evcil hayvanlar için risk taşımamalarının yanı sıra tehlike hissetmedikleri için fareler içerisine rahatlıkla girerler ve içerisinde buluna özel mumblok yemleri yiyerek yuvalarında ölürler. Bu yemin özelliği yine yazımızın başında belirttiğimiz koku ve kurtlanma sorununu tamamen ortadan kaldırmaktadır.

 

Fare istasyonu dışında uygulanan diğer yöntemler ise alana fare yapışkanı bırakılması ve canı yakalama sistemleri kurulmasıdır. Bu yöntemlerin pek tercih edilmemesini sebebi ise yakalayabildikleri fare oranının kısıtlı olması ve esas üreme alanlarına herhangi bir etki etmemesidir.

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi