• notifications1
  • menü

Bugün : 24 Nisan 2024 Çarşamba

Serada Toprak Hazırlığı Nasıl Yapılmalıdır?

Serada toprak hazırlığı bir önceki dönemde ki son hasat işleminin tamamlanmasıyla başlar ve yeni fide dikimine kadar geçen süredeki yapılan tüm toprak işlemlerini kapsar. Sera toprak hazırlığındaki aşamalar kişiden kişiye ve bölgelerdeki alışkanlıklara göre değişmektedir.

 

Bu aşamalar değişse de yapılması gerekenleri maddeler halinde özetleyelim.

  • Son hasat yapıldıktan sonra bitki artıkları toprakta bırakılmadan sera alanından uzaklaştırılarak yakılmalı.

  • Sezon içerisindeki zararlı böceklerin toprakta bırakacakları yavruları öldürmek amacıyla kaz ayağı veya çizel gibi toprağı yırtarak işleyen alet ekipmanlar kullanılmalı.

  • Sürekli aynı derinlikte pulluk yada benzeri aletlerin kullanılmasıyla oluşacak taban taşını kırmak için 3-4 yılda bir dip kazan çekilmeli.

  • Yanmış hayvan gübresi eklenerek rotavatör ile atılan gübre toprağa karıştırılmalı.

  • Hayvan gübresinin verilme zamanı ürüne göre değişmektedir. Domates dikilecekse her yıl verilmeli. Biber dikilecekse 2 yılda bir verilmeli.

  • Toprak hazırlığı sırasında herhangi bir ot ilacı kullanılmamalı. Yabancı ot ile mücadelede sera toprağı ince plastik ile örtülerek kapatılarak solarizasyon yapılmalı.

  • Dikim yatağının kesekli olmamasına ve tavlı olmasına dikkat edilmeli.

  • Çok kuru veya çok ıslak toprağa dikim yapmaktan kaçınılmalı.

Konu İle İlgili Etiketler

x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

(43481 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Serada Toprak Hazırlığı Nasıl Yapılmalıdır?

Serada Toprak Hazırlığı Nasıl Yapılmalıdır?

Serada Toprak Hazırlığı Nasıl Yapılmalıdır? Serada toprak hazırlığı bir önceki dönemde ki son hasat işleminin tamamlanmasıyla başlar ve yeni fide dikimine kadar geçen süredeki yapılan tüm toprak işlemlerini kapsar. Sera toprak hazırlığındaki aşamalar kişiden kişiye ve bölgelerdeki alışkanlıklara göre değişmektedir. Bu aşamalar değişse de ya...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi