• notifications1
  • menü

Bugün : 11 Temmuz 2025 Cuma

Tohum İlaçlaması Nasıl Yapılır?

Tohum İlaçlaması Nasıl Yapılır?

Tohum İlaçlaması  : Önce 100 kg tohumu ilaçlamak için gerekli olan ilacın, bir kap içerisinde 1-1,5 litre su ile iyice karıştırılması gerek. Hemen ardından da bu karışımın düz ve temiz bir zemin üzerindeki tohumun üzerine yavaş yavaş akıtılarak, diğer taraftan da kürekle karıştırılması sağlanmalı. Eğer kullanılacak tohum ilacının formülasyonu DS ise, yani kuru tohum ilacı tercih edilmişse de benzer bir işlemden geçirmek gerekiyor. Doğru su miktarı ile birlikte uygulanan ilacın tohumlarla homojen bir şekilde buluşması dışında, ilacın ambalaj açılmadan önce çalkalanması da çok önemli.  tohum ilacından en iyi etkiyi alabilmek için ekime en yakın sürede ilaçlama yapılması gerekmektedir.

 

Tohum, meyve fide, fidanlarına ve sebze fidelerine dikimden önce;

Tohum Dezenfekte Etme Yöntemleri Nelerdir?

Hastalıklara ve zararlılara karşı, bitkilerin köklenmesini sağlamak amacıyla, topraktan kökler vasıtasıyla alacağı besin elementlerini köklerin toprakla bağlantısı gerçekleşmeden öncesinde vermek amacıyla, her türlü stres koşullarına karşı yapılacak işlemlerin her birine ya da hepsinin birlikte bitkinin kök bölgesine uygulanmasına kök ilaçlaması denir.

Kök Çürüklüğü Ilacı

Kök ilaçlamasında;

  • Mantar(fungusit) İlacı (Thiram vb)

  • Böcek(İnsectisit) ilacı (İmidacloprid, Thiametoxam vb)

  • Hümik asit(toprak düzenleyici) (Toz ya da sıvı)

  • Gübre (sıvı solucan gübresi, aminoasit, denizyosunu, macro ve micro besin elementi içeren ürünler) uygulanır.

x
Bu konu hakkında kafanıza takılan bir şey var mı?

(68575 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

reflesh

Çileğe mikroskopla bakıldığında tam ortasındaki küçük kısmın bir krala benzediği görülür.

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri