• notifications1
  • menü

Bugün : 19 Mart 2024 Salı

İndikatör Nedir, dilimize fransızcadan geçen indikatör fizikte kullanılan bir terimdir. Fizik bilimindeki adı göstergedir. Gösterge bir maddenin bir ortamda test edilirken varlığını gösteren ayraca verilen addır. Çözeltilerin pH değerlerine bağlı olarak renk değiştiren kompleks yapıdaki organik bileşenlere indikatör denir. Bu Çözeltiler titrasyonun bitiş noktalarını saptamak ve işaretlemek amacıyla kullanılır.

 

İndikatör terimi bilimin bir çok dalında kullanılan bir terimdir. Kimya biliminde ki anlamı titrasyonun dönüm noktasına yaklaştığında yada tam olarak dönüm noktasında renk değişimi gibi fiziksel görünümünün değiştiği maddeye indikatör denilirken, su ürünleri ve veterinerlik alanlarında belirteç denilmektedir. Çözeltinin PH değerleri dikkate alındığında renk değiştiren karmaşık yapıdaki organik bileşiklerdir. Asit yada baz titrasyonunun bittiği yada başladığı noktaları belirlemek amacıyla kullanılır.

 

İndikatör Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

Asit-baz indikatöterleri: Bu İndikatörler zayıf asit yada zayıf bazdırlar. Genelde indikatörler HIn sembolü ile gösterilirler. Kango kırmızısına örnek verecek olursak, Kango kırmızısı HIn formülündeyken mavi renge dönüşürken, In- formülünde kırmızı renge dönüşmektedir. Bir çözeltinin içerisine asit bırakılırsa sudaki hidrojen miktarı artar. Buda dengenin girenler yönünde seyretmesine sebep olur. Kango kırmızısı örneğinde olduğu gibi bu bileşenin HIn formunda ki rengi kırmızı olduğu için kırmızı renge bürünür. Baz girerse denge ürünler formuna kayar, yine kango kırmızısından örnek verecek olursak kango kırmızısının In- formundaki rengi mavi olduğu için mavi renge bürünmektedir. 

 

Çöktürme İndikatörleri : Az miktarda çözeltiye ilave edilen iyon, eş değerlik noktasında, çöktürücü reaktifin aşırısı ile renkli bir tuz oluşturur. 

 

Redoks İndikatörleri: Bir miktar fe3+'ya ilave edilecek gümüş nitrat çözeltisi ayarlı KSCN ile titre edilir ve beyaz çökeleği meydana getirir.

 

İndikatör nedir ile ilgili aramalar

  • Doğal indikatör nedir
  • Borsa indikatör Nedir
  • Led indikatör nedir
  • İndikatör nedir elektrik
  • İndikatör ne demek
  • Kimyasal indikatör nedir kısaca
  • İndikatörün diğer adı nedir
  • İndikatör Nedir kimya
x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

Bilmem

12.02.2024 17:16:04

Kimya dersiyle alakalı demi

Haha

2.05.2021 11:07:58

ok

Gariban Bir Öğrenci

21.04.2021 23:26:39

Bu kimya alanı içerisinde ki indikatör dimi

Emine Erdoğan

18.04.2021 09:57:58

Kimyasall indikatörler ile ilgili ne söylenir

Sudenaz

7.04.2021 23:54:56

İntikatör hangi maddelere etki eder

Furkan Boz

13.12.2020 15:52:00

kıop

(58850 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Asit Ve Baz İndikatörleri Nelerdir?

Asit Ve Baz İndikatörleri Nelerdir?

Asit baz indikatörleri, indikatörler, Ph değeri değiştikçe çözeltide renk değişimi yaşayan karmaşık yağıya sahip olan maddelerdir. Metil oranj ın Ph değeri 3.1 in altında olduğunda çözeltilerde kırmızı, Ph değeri 4.5 in üzerinde olduğunda ise çözeltilerde sarı renkte olur. İndikatörlerin rengi, çözeltilerde hidrojen iyonları konsantrasyonuna bağ...

İndikatör Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

İndikatör Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

İndikatör Nedir, dilimize fransızcadan geçen indikatör fizikte kullanılan bir terimdir. Fizik bilimindeki adı göstergedir. Gösterge bir maddenin bir ortamda test edilirken varlığını gösteren ayraca verilen addır. Çözeltilerin pH değerlerine bağlı olarak renk değiştiren kompleks yapıdaki organik bileşenlere indikatör denir. Bu Çözeltiler titrasyo...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi