SORHOCAM.COM
Başka yerde arama, tarıma dair aradığınız her ne varsa burada! Tarım Haberleri, bitki hastalıkları, zararlıları, gübreleme, ilaçlama ve daha fazlası...
Elmada Döllenme Problemi
- Sorhocam
- Ana Kategoriler
- Ders Notları
- Tarım Ziraat Teknik Bilgileri
- 0 dosya
- 0 resim
- 0 yorum
Elmada Döllenme Problemi
Elma bahçesi, tozlanma döllenme bakımından en elverişli bir plana göre kurulmalıdır. Dölleyici çeşidin esas çeşide oranı % 10-15 olmalıdır. Bu orana göre, dikimde her yüz fidandan 10-15 adedi dölleyici çeşitten, 85-90 adedi ise esas çeşitten oluşmalıdır.
Elmada döllenme problemlerinin yaşamnaması için;
- Dölleyici çeşitler ana çeşitten 12-15 metreden daha uzakta olmamalıdır.
- Seçilecek çeşitler arasında periyodiste bakımından bir uyuşmazlık olmamalıdır. Periyodiste, ağaçların bir yıl meyve verip, müteakip yıl dinlenmeleri demektir. Dölleyici olarak seçtiğimiz çeşit böyle bir karakterde ise bu çeşidin dinlenme yılında döllenme olmaz. Mesela Amasya Elması mutlak peryodiste gösteren bir çeşittir. Red Delicious ve Golden Delicious ise bir yıl çok, bir yıl orta derecede meyve verirler. Jonathan ve Rome Beauty çeşitleri ise her yıl düzenli meyve verme karakterindedirler.
- Seçilecek çeşitler arasında çiçek açma tarihlerinde önemli bir farklılık olmamalıdır. Yukarıda ki çeşitler içerisnde, Red Delicious, Golden Delicious ve Jonathan aynı tarihlerde çiçek açmasına mukabil, Rome Beauty bu üç çeşitten daha sonra çiçek açar. Bu nedenle Rome Beauty çeşidi bu üç çeşit için uygun dölleyici olamaz.
- Elmalarda ki yabancı döllenmeyi % 90 arılar yapar. Genç elma bahçeleri için gerekli arı miktarı her dört dekar için bir kovan veya her 30-40 dekar için 15 000 – 20 000 arıdır. Tam verime geçmiş ağaçlar için bu miktar 3-4 katına çıkarılmalıdır. Çiçek zamanı arı çalışması ve tozlanmanın sağlanabilmesi için bahçeler ilaçlanmamalıdır.
KULLANICI GİRİŞİ
GÜNCEL KONULAR
Giberellin Hormonu Kullanım Alanları
İndikatör Nedir, Çeşitleri Nelerdir?
Kiraz Anaçları
Soru Ve Cevaplarla Hijyen
Hangi Tür Ağaca Hangi Tür Aşılanabilir?
Amonyum Sülfat Gübresi
Siyah Siğil (Gövde Kanseri)
Şeftali Yaprak Kıvırcıklığı Hastalığı (Taphrina Deformans)
Demir Sülfat Gübresi
Turunçgil Kahverengi Çürüklük Hastalığı (Phytophthora Citrophthora)
Jabuticaba Yetiştiriciliği
Elma Klorotik Yaprak Lekesi (Apple Chlorotic Leafspot Trichovirus)
SİTE İSTATİSTİKLERİ
- Konular (4.435)
- Resimler (5.663)
- Dokümanlar (1.934)
- Üyeler (15.724)
WWW.SORHOCAM.COM
Başka yerde arama, tarıma dair aradığınız her ne varsa burada! Tarım Haberleri, bitki hastalıkları, zararlıları, gübreleme, ilaçlama ve daha fazlası...