• notifications1
  • menü

Bugün : 29 Mart 2024 Cuma

Fareler genellikle insanların bulunduğu ortamlarda ve onların yaşam alanlarında bulunmaktadırlar.  Fareler insanların yaşam alanlarında bulunduklarında onların eşyalarına yiyeceklerine çeşitli zararlar verebilmektedirler. Bu nedenle çevrede bulunan fareler kişilere hem sağlık açısından hem de maddi açıdan ciddi zararlar verebilirler. Sizde yaşam alanınızda bulunan farelerden şikâyetçiyseniz size vereceğimiz yöntemlerle farelerden kurtulabilirsiniz.

FARELER SORHOCAM ile ilgili görsel sonucu

Naftalin yöntemi

Daha çok güve kovucu olarak bilinen naftalini evinizin belirli yerlerine yerleştirdiğinizde fareleri kısa süre içerisinde uzaklaştırmayı sağlıyor. Naftalinin yarattığı keskin koku fareleri kötü yönde etkiliyor. 

 

Soğan yöntemi 

Soğanın keskin kokusu fareleri kötü yönde etkileyen kokular arasında yer alıyor. Farelerin geçtikleri bölgeye soğan yerleştirmek uzaklaşmalarını sağlayacak bir diğer yöntemdir. 

 

Mazot yöntemi

Otomobillerin kaputuna girerek elektrik aksamlarına da ciddi ölçüde zarar veren fareleri koku ile kaçırmada mazot kokusu kullanılabilir. Keskin kokuya sahip mazotun fareleri kaçırdığı görülmüştür.

 

Yaşam alanımızı farelere karşı nasıl korumalıyız?

Fareler sıcak, sakin ve yiyecek artıklarının bulunduğu yerlerde yaşamayı severler.  Bu nedenle yaşadığınız bölge içerisinde fare varsa ilk olarak yemek artıklarını çok fazla ortada bırakmamalısınız. Bu nedenle yiyeceklerinizi muhakkak cam ve çelik kaplarda muhafaza etmeye dikkat etmelisiniz.  Evinizde kırıntıların düşme ihtimaline karşı yerleri her gün dip köşe temizleyip silmeniz gerekmektedir. Evinizin dağınık olmamasına özen gösterin. Dağınık ortamlar farelerin en iyi yaşam alanını oluşturan ortamlar arasında yer almaktadır. 

 

Farelerden kurtulmak için doğal tuzaklar 

Fareler nişastayı ve şekeri severler. Nişasta şeker ve suyu bir kapta karıştırın. İçerisine bir miktar alçı ekleyin. Alçı farenin midesinde katılaşarak kısa zamanda farenin evinizden uzaklaşmasını sağlayacaktır.  Aktarlarda satılan nane yağıda farelerin sevmediği şeyler arasındadır. Farelerin geçtiği yere nane yağı sürmek farelerin kısa zaman içerisinde farelerden uzaklaşmasını sağlayacaktır. 

FARELER SORHOCAM ile ilgili görsel sonucu

Kapan yöntemi de fareleri yakalamanın bir diğer yöntemidir. Kapan kullanarak da zararlı kimyasallar kullanmadan fareleri yakalayabilir kısa süre içerisinde yaşam alanınızdan uzaklaştırabilirsiniz.  Fareleri evinizden uzaklaştırmanın bir diğer yöntemi de evinizde kedi beslemektir. Fareler kedilerden nefret ederler. Evinizde düzenli olarak kedi beslemekte fareleri evinizden uzaklaştıracak en kalıcı ve sağlıklı yöntemdir. 

x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

Mustafa Ünal

18.11.2022 19:17:48

Hamam bocekleri için mazot etgili olurmu?

Sorhocam

4.05.2022 23:29:33

https://www.pestcontrol.basf.co.uk/en/Products/Overview/Rodenticides/Storm-Secure.html bu ilaçtan zamanında çok sattık. Lağam farelerine karşı baya etkilidir.

Elif

4.05.2022 22:45:54

Eve lagam faresi girmiş köydeki evdeyim evde nekadar sabun varsa toplamış ama bulamıyorum nereden girip çıktığini zehir versem evde ölurmü disaridami ölür

Dertli

17.11.2020 16:21:48

Fare kapana giriyor. Az biraz kaşar yiyip geri çıkıyor yakalanmıyor. Ne yapmalıyım

Admin

5.11.2020 20:25:10

Fareler akıllı hayvanlar oldukları için ve hissiyatlarıyla hareket ettikleri için elinizin kokusu yeme geçeceği için tehlikeyi sezip yemi yemeyeceklerdir. Bu yüzden eldiven kullanmakta fayda vardır.

Rumuz

5.11.2020 20:10:21

Fareye zehir hazırladıktan sonra çıplak ellemi şeker konulmalı yoksa eldivenle mi

(05809 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Fareler Hangi Kokuya Gelmez?

Fareler Hangi Kokuya Gelmez?

Fareler genellikle insanların bulunduğu ortamlarda ve onların yaşam alanlarında bulunmaktadırlar. Fareler insanların yaşam alanlarında bulunduklarında onların eşyalarına yiyeceklerine çeşitli zararlar verebilmektedirler. Bu nedenle çevrede bulunan fareler kişilere hem sağlık açısından hem de maddi açıdan ciddi zararlar verebilirler. Sizde yaşam...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi