• notifications1
  • menü

Bugün : 15 Temmuz 2025 Salı

Darıcan Otu Nedir?

Darıcan Otu Nedir?

Darıcan

Echinochloa crus-galli

 

Darican eskiden Panicum çim türü olarak sınıflandırıldı, tropikal Asya vahşi çim menşeli bir türüdür. Yaygın akdiken (veya akdiken çimen), ahır darı, Japon darı, çimen suyunun ortak barnyard çim ya da (Darican herhangi bir tür ya da bununla birlikte, bir bütün olarak bir cins ifade edilebilir), sadece "çiftlik otu" olarak da bilinir. Bu bitki 60 "(1.5 m)yüksekliğine kadar büyür ve sık sık tabanında morumsu olan uzun, düz yaprakları vardır. Sapları çoğu dikdir, ama bazı toprağa yayılmış oluyor. Tabanında basık sapları. tohum başlıkları kalabalık spikelets büyük darı gibi tohumları ile bir ayırt edici özelliği vardır, genellikle morumsuda vardır.


Dünyanın en kötü yabancı otların biri olarak kabul edilen, bu mahsul veriminin azaltır ve mevcut toprağı azotunu% 80'e kadar kaldırarak başarısız yem bitkilerine neden olur. Nitrat yüksek düzeyleri kutu zehir hayvancılık birikir. Birkaç mozaik virüs hastalıkları için bir konakçı olarak hareket eder. Ağır infestasyonlara sebep oluyor.

x
Bu konu hakkında kafanıza takılan bir şey var mı?

Yusuf

17.05.2020 12:02:37

merhaba
ben bügün ilk defa bir tarla sürerek çiftçiliğe adım attım . bu konuda oldukça cahilim ve yardımınıza ihtiyacım var tarlamı sürüp kuru fasülye tohumu attım tarlamda darıcan denen yabancı ot var acaba bu otla nasıl mücadele edebilirim birde fasülye yetiştiriciliği ilgili sitemizde bilgilere nasıl ulaşabilirim
not 5 dekar ektim

(13454 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

reflesh

"Şükretmeyi öğrenmeyen nankör elbette şikâyet eder" Eddi Anter

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri