• notifications1
  • menü

Bugün : 16 Nisan 2021 Cuma

S1 - Tahıllar gibi geniş ekim alanına sahip bitkilerde görülen hastalıklarla mücadelede fazla iş gücü ve masraf gerektirmeyen en uygun yöntem aşağıdakilerden hangisidir?

A) Kültürel önlemler

B) Biyolojik mücadele

C) Fiziksel mücadele

D) Dayanıklı çeşit kullanımı

 

S2 - Aşağıdakilerden hangisi ökse otunun botaniksel özelliklerinden biridir?

A) Yapraklarının parçalı olması

B) Yaprak saplarının uzun olması

C) Yapraklarının morumsu renkte olması

D) Dutumsu meyve yapısına sahip olması

 

S3 - Sert çekirdekli meyvelerde zamk akıntısı oluşumunun görüldüğü toprak tipi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Kireçli ve bazik karakterli topraklarda

B) Kumlu ve geçirgen topraklarda

C) Tuzlu topraklarda

D) Organik maddece fakir topraklarda

 

S4 - Aşağıdaki belirtilerden hangisi yüksek toprak tuzluluğu sonucu oluşmaz?

A) Kloroz

B) Çiçek dibi çürüklüğü

C) Yaprak yanıklığı

D) Cüceleşme

 

S5 - Bitkilerin belirli hastalıklara hiç yakalanmamasına ne ad verilir?

A) Bağışıklık

B) Dayanıklılık

C) Duyarlılık

D) Tolerans

 

S6 - Bitkilerde su eksikliğine bağlı belirtiler genellikle aşağıdaki hangi tip topraklarda ortaya çıkar?

A) Kumlu

B) Kireçli

C) Killi

D) Tınlı

 

S7 - Yeterince ışık alamayan bitkilerde görülen boy uzaması, ince cılız gelişme, yaprak ve çiçek dökümleri şeklindeki belirtilere ne ad verilir?

A) Eradikasyon

B) Anasyon

C) Etiolasyon

D) Antosiyan

 

S8 - Toprakta su bulunmasına rağmen bitkilerin bu sudan faydalanamaması sonucu ortaya çıkan kuraklığa ne ad verilir?

A) Kronik kuraklık

B) Şiddetli kuraklık

C) Hafif kuraklık

D) Fizyolojik Kroklık

 

S9 - Özellikle kireçli topraklarda eksikliği görülen ve eksikliğinde bitkilerde genel kloroza neden olan bitki besin maddesi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Potasyum

B) Kalsiyum

C) Demir

D) Çinko

 

S10 - Elmada saçak köklülüğüne neden olan patojen aşağıdakilerden hangisidir?

A) Rhizobium tumefaciens

B) Rhizobium rhizogenes

C) Rhizobium rubi

D) Rhizobium solani

 

S11 - Aşağıdakilerden hangisi Kimyasal savaşın avantajlarından biri değildir?

A) Kısa sürede etkisini gösterir

B) Önerilere uygun yapılmadığında bitkilerde fitotoksiteye neden olur.

C) Yüksek etkinlik gösterir.

D) Önerilere uygun yapıldığında kalite ve verimde artış olur.

 

S12 - Böceğin sıçramasına yarayan, ucu çatallı yapıya ne ad verilir?

A) Cerci

B) Halter

C) Furcula

D) Elytra

 

S13 - Halk arasında "Karadrina" denilen zararlı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Mısır koçan kurdu

B) Pamuk yaprak kurdu

C) Mısır kurdu

D) Pamuk çizgili yaprak kurdu

 

S14 - Aşağıdaki bitki koruma ürünü formülasyonu sembollerinden hangisi, "Tohum ilaçlaması için solüsyon" formülasyon tipi için kullanılır?

A) ES

B) LS

C) DS

D) EW

 

S15 - Özellikle Diptera takımında işitme organı olarak rol oynayan yapı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Crop

B) Malpigi

C) Timpanel organ

D) Johnson organı

 

S16 - Aşağıdakilerden hangisi ateş yanıklığı vektorüdür?

A) Bemicia tabaci

B) Cydia pomonella

C) Prays oleae

D) Cacopsylla pyri

 

S17 - Akdeniz meyve Sineği, Kiraz ve Zeytin sinekleri ile kimyasal mücadelede aşağıdakilerden hangisi tercih edilir?

A) Sistemik etkili ilaçlar

B) Kontak etkili ilaçlar

C) Mide zehirli ilaçlar

D) Solunum etkili ilaçlar

 

S18 - Elma iç kurdu ile kimyasal mücadelede aşağıdakilerden hangisi tercih edilmelidir?

A) Kontak etkili ilaçlarla düşük veya orta ve yüksek hacimli püskürtme uygulanır.

B) Kontak ve mide etkili ilaçlarla düşük veya orta hacimli püskürtme uygulanır.

C) Sistemik etkili ilaçlarla orta ve yüksek hacimli püskürtme uygulanır.

D) Sistemik ve kontak etkili ilaçlarla düşük veya orta hacimli püskürtme uygulanır.

 

S19 - Aşağıdakilerden hangisi fiziksel savaş yöntemlerinden biri değildir?

A) Yüksek sıcak hava

B) Işık tuzakları

C) Sıcak su

D) Şoklama

 

S20 - Aşağıdakilerden hangisi böceklere karşı kullanılan biyoteknik yöntemlerden biri değildir?

A) Çiftleşmeyi engelleyici madde kullanımı

B) Yumurtlamayı engelleyici madde kullanımı

C) Kısırlaştırıcılar

D) Radyasyondan yararlanma

 

S21 - Aşağıdaki etmenlerin hangisinin sonucunda çiftçiler"bulut aldı" veya "bulut çaldı "deyimiyle hastalığın belirtilerini bilmektedirler?

A) Domateste mildiyö

B) Bağ uyuzu

C) Nohut antraknozu

D) Fasülye hale yanıklığı

 

S22 - LC50 birimi aşağıdakilerden hangisidir?

A) mg/kg

B) mg/g

C) ppm/g

D) mg/l

 

S23 - Böceklerin biyoloji,fizyoloji ve davranışları üzerine etkili olan bazı maddeler kullanılarak onların normal düzenlerini bozmak suretiyle uygulanan tarımsal savaş yöntem hangisidir?

A) Fiziksel yöntem

B) Mekaniksel yöntem

C) Biyoteknik yöntem

D) Kimyasal yöntem

 

S24 - Ayçiçeği Mildiyüsüne karşı aşağıdaki etken maddelerden hangisi ruhsatlıdır?

A) Metalaxyl

B) Mancozeb

C) Propineb

D) Ethoprophos

 

S25 - İlacın etkisini artırmak amacıyla ilacın yapısına eklenen maddeye ne ad verilir?

A) Adjuvant

B) Solvent

C) Emülgatör

D) Stabilizatör

 

S26 - Ekin zararlısı süneler, toprak sıcaklığı kaç dereceye eriştiğinde kışlaklarından çıkıp ovalara göç ederler?

A) 5 °C

B) 10 °C

C) 15 °C

D) 20°C

 

S27 - Aşağıdakilerden hangisi hem yeşil aksam hem de tohum ilaçlamasında kullanılmaktadır?

A) Captofol

B) Folpet

C) Captan

D) Bupirimate

 

S28 - Aşağıdakilerden hangisi pestisitlerde dayanıklılığı önlemek için yapılması gerekenlerden biri değildir?

A) Düşük veya yüksek doz kullanılmamalı.

B) Etki süresi kısa olanlar tercih edilmeli.

C) Sinerjist maddeler ilaçlara eklenmeli.

D) Geniş spektrumlu yani etkiledikleri zararlı sayısı fazla olan pestisitler tercih edilmeli.

 

S29 - Bakırlı bileşiklerle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Hastalık yönetiminde (IPM) önemli bir yeri vardır.

B) MRL değeri olmadığından kalıntı sorunu yoktur.

C) Yüksek akut toksittirler.

D) Fungal organizmalarda dayanıklılık sorunu yoktur.

 

S30 - Aşağıdaki hastalıklardan hangisi, sadece mısır bitkisinde görülür?

A) Mısırda cücelik mozaik virüs hastalığı

B) Mısırda Kök ve kökboğazı hastalığı

C) Mısırda yaprak yanıklığı

D) Mısırda rastığı

 

S31 - Lahana siyah damar çürüklüğü hastalığının etmeni aşağıdakilerden hangisidir?

A) Xanthomonas campestris pv. campestris

B) Xanthomonas axonopodis pv. malvacearum

C) Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli

D) Xanthomonas arboricola pv. corylina

 

S32 - Panama (Fusarium Solgunluğu) hastalığı aşağıdaki bitkilerden hangisinde görülür?

A) Yenidünya

B) İncir

C) Muz

D) Nar

 

S33 - Ülkemizde Saptanan Viroid hastalık etmenlerinden hangisi patates yetiştirilen alanlarda görülebilmektedir?

A) Potato spindle tuber viroid (PSTVd)

B) Chrysanthemum stunt viroid (CSVd)

C) Citrus exocortis viroid (CEVd)

D) Hop stunt viroid (HSVd)

 


CEVAP ANAHTARI

1-D 2-B 3-A 4-C 5-B 6-A 7-C 8-D 9-C 10-B 11-B 12-C 13-D 14-B 15-D 16-D 17-B 18-B 19-B 20-D 21-C 22-D 23-C 24-A 25-A 26-C 27-C 28-D 29-C 30-D 31-A 32-C 33-A

x
Aklınıza bir soru mu takıldı ? Siz sorun uzmanlarımız cevap versin!

Güvenlik Kodu : 06359

(Güvenlik kodunu bu kutucuğa yazın!)

Bayilik Sınavı İçin Ders Notları Full

Bayilik Sınavı İçin Ders Notları Full

Bayilik Sınavı İçin Ders Notları Full Bitki Koruma Ürünleri Bayilik Ve Toptancılık Sınavı için çalışma kaynaklarını sizler için bir araya topladık. Faydası olması dileğimizle. 2017 YILINDA YAPILAN SINAVA İLİŞKİN HABERLER Bitki Ko...

Bkü Bayilik Ve Toptancılık Sınavı Soruları 2011

Bkü Bayilik Ve Toptancılık Sınavı Soruları 2011

Bkü Bayilik Ve Toptancılık Sınavı Soruları 2011 S1 - Piyasada satışa sunulan bitki koruma ürünlerinin etiket renkleri hangi mevzuata göre düzenlenmektedir? A) Bitki Koruma Ürünlerinin Sınıflandırılması, Ambalajlanması ve Etiketlenmesin...

Bkü Bayilik Sınavı Değerlendirme Soruları 6

Bkü Bayilik Sınavı Değerlendirme Soruları 6

S1 - Aşağıdakilerden hangisi Entegre Mücadelenin hedeflerinden birisi değildir? A) Kaliteli ve ilaç kalıntısı bulunmayan ürünlerin elde edilmesi B) Faydalı organizmaların korunması ve desteklenmesi C) Hastalık, zararlı ve yabancı otla...

Bkü Yönetmeliği - Satış Yerleri Ve Depo Alanlarının Genel Özellikleri

Bkü Yönetmeliği - Satış Yerleri Ve Depo Alanlarının Genel Özellikleri

Bkü Yönetmeliği - Satış Yerleri ve Depo Alanlarının Genel Özellikleri (Rev. 13.02.2019) Perakende satış yerlerinin taşıması gereken asgari şartlar MADDE 9 (1) Bitki koruma ürünlerinin perakende satışının yapılacağı yerlerde aşağıd...

Entegre Mücadele Teknik Talimatları

Entegre Mücadele Teknik Talimatları

Entegre Mücadele Teknik Talimatları YENİ Entegre Mücadele Programlarında Hastalık, Zararlı ve Yabancı Otlara Karşı Kullanılacak Bitki Koruma Ürünleri (2010-2014) Örtüaltı Entegre Mücadele Teknik Talimatı Turunçgil Entegre Mü...

Bkü Bayilik Ve Toptancılık Sınavı Soruları 2009

Bkü Bayilik Ve Toptancılık Sınavı Soruları 2009

Bkü Bayilik Ve Toptancılık Sınavı Soruları 2009 S1 - Bitki koruma ürünü bayi ve toptancıları kimler tarafından denetlenir? A) İl Müdürlüğü teknik elemanlarınca B) Valilikçe görevlendirilen elemanlarca C) İl Müdürlüğü veya Genel Müdür...

Bkü Bayilik Sınavı Değerlendirme Soruları 4

Bkü Bayilik Sınavı Değerlendirme Soruları 4

S1 - Aşağıdakilerden hangisi kışlamış süne erginlerinin, başakların yaprak kılıfı içinde bulunduğu dönemde, çiçeklenme döneminde ve tane bağlama dönemlerinde de saplarda beslenip başakların beyazımsı bir renk almalarına neden olduğu duru...

KULLANICI GİRİŞİ

Kullanıcı Adınız

Şifreniz

Üye Ol Şifremi Unuttum

SİTE İSTATİSTİKLERİ
  • Konular (4.435)
  • Resimler (5.663)
  • Dokümanlar (1.934)
  • Üyeler (15.693)
WWW.SORHOCAM.COM

Başka yerde arama, tarıma dair aradığınız her ne varsa burada! Tarım Haberleri, bitki hastalıkları, zararlıları, gübreleme, ilaçlama ve daha fazlası...