• notifications1
  • menü

Bugün : 1 Temmuz 2025 Salı

Kırma Ve Un Bitleri (Tribolium Spp.) Zararlısı Depo Zararlısı

Kırma Ve Un Bitleri (Tribolium Spp.) Zararlısı Depo Zararlısı

Kırma Ve Un Bitleri (Tribolium Spp.)

Tanımı: Kırma Ve Un Bitleri Erginleri parlak koyu kırmızı renkte, 3.5- 4 mm boyunda, yassı şekildedir. Baş ve göğüs sık noktalıdır. Bu iki türü birbirinden ayıran özellik ise un bitinde antenlerin son üç halkasının diğerlerinden daha geniş olmasıdır.

Kırma Ve Un Bitleri

Biyolojisi ve Zararı: Tribolium ssp. Un kepek irmik hububat, çikolata, baharat, kuru meyve ve baklagillerde zararlı türlerdir. Erginlerin yaşama süresi ortalama 1 yıldır. Ancak erginlerin 3-4 yıl kadar yaşayabildikleri bilinmektedir. Ergin dişi yaşadığı sürece 300-400 yumurta bırakır. Depolanmış hububatın sekonder bir zararlısıdır. Genellikle diğer zararlılar tarafından zedelenmiş hububatta veya kırılmış danelerde zararlı olurlar. Tüneller açtıkları için undaki bulaşığı kolayca farkedilir. Çok ağır bulaşmalarda ortamda belirgin bir asit kokusu oluşur. Yoğun bulaşmalarda ürünün gıda maddesi olarak değerini tamamen yok eder.

x
Bu konu hakkında kafanıza takılan bir şey var mı?

Abdullah

9.03.2022 13:00:11

Un biti yumurtasının büyüklüğü kaç mikrondur?

(97282 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

reflesh

Ne kadar yükselirsen, uçmayı bilmeyenlere o kadar küçük görünürsün.

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri