Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Mısır Gübreleme Takvimi Nasıl olmalıdır?
Mısır Gübreleme Önerileri
Kullanılacak gübre miktarı toprağın verimlilik durumuna ve kullanılacak çeşide göre değişir. En iyisi üreticilerin topraklarını tahlil ettirmeleri,bunun sonucuna göre gübre kullanmalarıdır. Kombine mibzerle ekimde, gübre ekimle birlikte verilir. Diğer mibzerlerle ekimde, gübre diskaro çekilmeden önce verilmeli ve diskaro ile toprağa gömülmelidir. Fosforlu gübrenin tamamı ile azotlu gübrenin yarısı ekim sırasında verilmelidir. Azotlu gübrenin diğer yarısı ise kuru şartlarda ilk çapadan önce, sulu şartlarda ilk sulamadan önce sıra arasına bitkilere yakın ve amonyum nitrat olarak verilmelidir.
Toprak tahlili yapılmamışsa saf madde olarak dekara ortalama kuru şartlarda 12 –l4 kg azot, 5-7 kg fosfor; sulu şartlarda 16-18 kg azot, 7-9 kg fosfor verilebilir. Çiftlik gübresi kullanılırsa sonbaharda toprak işlemesinden önce dekara 2,5-4 ton gübre toprak yüzeyine dağıtılarak pullukla sürüp toprağa karıştırılmalıdır.

Ihlamur Ağacının Odunu En Hafif Maddelerden Biri Olduğundan Model Uçaklar Gibi Hafif Olması İstenen Eşyaların Ihlamur Kerestesinden Yapıldığını Biliyor Muydunuz?
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri