• notifications1
  • menü

Bugün : 25 Nisan 2024 Perşembe

Eski binalarda sık sık yeni binalarda da nadiren görülen ciddi problemlerden birisi tıkanan borulardır. Bazen bu durum sadece binanın yaşıyla ilgili değildir. Binanın sistemi, kullanıcıların hatası gibi durumlar da boruların tıkanmasına neden olabilir. Bina sisteminde sık sık dirsek kullanmak sorunu ikiye katlar. Bu konuda en büyük sorun tuvalet borulardandır. Tuvalet borularını, lavabolar, küvet giderleri takip eder.

Tıkanan Tuvalet Borularını Açmak

Tuvalet boruları genellikle tuvaletin içine atılan katı cisimlerden ya da bol kullanılan peçetelerden dolayı tıkanır. Tuvalet borularının açılmasına ne yazık ki bireysel olarak uygulanabilecek bir yöntem yoktur. Eğer daireye özgü bir durumsa bu işle uğraşan kurumsal firmalara başvurmalısınız. Eğer bina ve binaya gelen alt yapıyla ilgili sorunlar varsa ilinizle ilgilenen su firmasıyla irtibata geçmelisiniz.

 

Lavabo ve Küvet Giderlerini Açmak

Lavabolar ve küvetler genellikle saçların borulara ulaşması sebebiyle tıkanır. Eğer sorun anlıksa ve ciddi değilse sadece pompa kullanarak soruna çözüm bulabilirsiniz. Pompayla beraber şiş gibi bir çubukla da gideri yoklayabilirsiniz. Son olarak gider borusunu alttan biraz sallandırarak açılmasını bekleyebilirsiniz. Ancak bunlar çözüm olmazsa profesyonel ürünlere başvurabilirsiniz. Bunun için öncelikli olarak marketlerde satılan lavabo açıcılarını kullanabilirsiniz. Bu malzeme, giderin tam üzerine dökülür ve üzerine de kaynamış su dökülür. Bu işlemi uygularken oluşacak buhardan ve giderken uzak durmalısınız. Ortamdaki havayı solumamalısınız. Üstelik lavabo açıcı tozları sık sık kullanmak; boruları tam anlamıyla temizlemek yerine boruda kireç tabakası biçiminde kalıntılar bırakır. Bunun için bu uygulamayı da sık sık yapmaktan kaçının. Tüm uygulamalara rağmen sorun giderilmediyse; bu konuda uzman firmalarla iletişime geçmelisiniz.

 

Tıkanan Boruları Doğal Yollarla Açmak

Tıkandığını ve suyun geç gittiğini gördüğünüz gider borularına, sağlık için zararlı kimyasal maddeler kullanmak istemiyorsanız; evdeki doğal malzemelerle soruna çözüm bulabilirsiniz. Ev temizliğindeki mucizeleriyle bilinen karbonat ve sirke bu konuda da işin uzmanları. Tıkanmış olan gidere, yarım bardak sirke ve yarım bardak da karbonat dökerek; 15 dakika kadar beklemeniz yeterli olacaktır. Ardından da kaynamış suyu giderin üzerine boşaltmalısınız. Eğer lavabonuz çok tıkalıysa işlemi, birer saat arayla iki kez uygulayabilirsiniz.

 

Boruların Tıkanmasını Önlemek

Bu tür işlemlerle uğraşmamak için boruların tıkanmasını önlemek için elinizden geleni yapmalısınız. Tesisatın daha uzun vade dayanması için de kullanıma dikkat etmeniz gerekir.

 

Bunun için;

  • Mutfak lavabolarına, yemek ve küçük çöp atıkları atmayınız. Mutfak lavabolarının en çok tıkanma nedeni bu küçük çöplerdir ve bunların başında da çay gelir.
  • Banyo lavabolarında ve küvetlerde, saçların gidere gitmesini önleyecek aparatlar kullanmalısınız. Böylece kullanım ardından aparatla beraber kalıntıları da alabilir ve gideri temiz tutabilirsiniz.
  • Tuvalet borularının tıkanmaması için tuvalet deliğine kesinlikle katı, suda çözünemeyecek cisimler atmamalısınız. Ayrıca tuvalet kâğıdını yumuşak, suda kolay eriyen türlerden seçmeli ancak yine de bol miktar kullanmamalısınız. Mümkünse kâğıt kalıntılarını çöpe atmalısınız.
x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

(40052 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Tıkanan Giderler Nasıl Açılır?

Tıkanan Giderler Nasıl Açılır?

Eski binalarda sık sık yeni binalarda da nadiren görülen ciddi problemlerden birisi tıkanan borulardır. Bazen bu durum sadece binanın yaşıyla ilgili değildir. Binanın sistemi, kullanıcıların hatası gibi durumlar da boruların tıkanmasına neden olabilir. Bina sisteminde sık sık dirsek kullanmak sorunu ikiye katlar. Bu konuda en büyük sorun tuvalet...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi