• notifications1
  • menü

Bugün : 29 Mart 2024 Cuma

Altın Takılar Nasıl Temizlenmelidir?

Kadınların vazgeçilmezi olan aksesuarların başında altın takılar gelmektedir. Özellikle bizim toplumumuzdaki kadınların en tercih ettiği ziynet türü altın takılardır. Altın takılar ilk zamanlarda çok güzel bir görünüme sahiptirler. Ancak bir süre kullanıldıktan sonra takılarda kararma meydana gelebilmektedir. Peki, altın takıların temizliği nasıl yapılmalıdır? Bunun birçok farklı yolu vardır. Altın takı temizleme teknikleri iki ana başlık altında toplanabilir.

Altın Takılar Nasıl Temizlenmelidir?

Kuyumcuda Temizletme Tekniği

Eğer güvendiğiniz bir kuyumcunuz varsa, altın takılarınızı burada temizletebilirsiniz. Kuyumcular cila makineleri ile takılarınızı çok kısa sürelerde temizleyebilirler. Ancak cila makineleri takıları sürtünme ile temizlediği için takılarınızda aşınmalar meydana gelebilir.

 

Evde Temizleme Tekniği 

Altın takıları kuyumcuya götürmek yerine evde çok kolayca temizlemekte mümkündür. Takılarınızda herhangi bir aşınma meydana gelmeden evde çok kolay bulunabilecek malzemelerle temizlik yapabilirsiniz. En sık kullanılan evde temizlik yöntemleri nelerdir?

 

Tuz İle Temizleme

En çok kullanılan ve en etkili yöntem olan tuzlu su yöntemi için ihtiyaçlar; tuz, alüminyum folyo ve bir miktar sudur. Öncelikle, bir kabın içini alüminyum folyo ile güzelce kaplamak gerekmektedir. Burada amaç, altın takıların metal kap ile temas etmemesidir. Daha sonra kabın içine 2 yemek kaşığı tuz ve bir miktar su eklenerek 5 dakika kadar kaynatılır. Kaynatma işleminden sonra takılarınız ilk günkü gibi parlak bir görünüme sahip olacaktır.

 

Bulaşık Deterjanı İle Temizleme

Tuzlu su yönteminden sonra en çok kullanılan yöntem bulaşık sabunu yöntemidir. Bu yöntemde kullanılan malzemeler, alüminyum folyo, bulaşık deterjanı, su ve eski bir diş fırçasıdır. Yine ilk yöntemde olduğu gibi kap alüminyum folyo ile kaplanmalıdır. Sonrasında kabın içine su ve bulaşık deterjanı eklenir. Kısa bir süre kaynatıldıktan sonra takılar diş fırçası ile temizlenir.

 

Amonyak İle Temizleme

Bu yöntemde, yaklaşık bir litre suyun içine bir miktar sabun rendelenir ve 15-20 gram kadar amonyak eklenir. Takılar bu karışımda yarım saat kadar bekletildikten sonra, soğuk suyla durulanır. En son olarak takılar küçük bir deri parçası ile silinerek parlatılır.

 

Deterjanlı Bez ile Temizleme

Altın takılarınızın üzerinde taşlar var ise;  ilk üç yöntemi kullanmanız sakıncalı olabilir. Çünkü taşların suyla temas etmesi taşlara zarar verir. Taşlı altın takılar için, bir beze bulaşık deterjanı ilave edip takılar iyice silinmelidir. Bu işlemlerin ardından takılar kuru bir bezle silinir ve takıların nemli kalmaması için takılar bir süreliğine bezin üzerinde bekletilir.

 

Takılar Ne Kadar Sıklıkla Temizlenmelidir?

Peki, altın takılar ne sıklıkla temizlenmelidir? Önerilen yöntemler altın takıların yıpranmaması amacıyla çok sık uygulanmamalıdır. Tuz, bulaşık deterjanı ve amonyak ile temizleme yöntemleri 3 ayda bir kere uygulanabileceği gibi deterjanlı bezle ile temizleme yöntemi ise 2 ayda bir kere uygulanabilir.

Konu İle İlgili Etiketler

x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

(38297 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Altın Takılar Nasıl Temizlenmelidir?

Altın Takılar Nasıl Temizlenmelidir?

Altın Takılar Nasıl Temizlenmelidir? Kadınların vazgeçilmezi olan aksesuarların başında altın takılar gelmektedir. Özellikle bizim toplumumuzdaki kadınların en tercih ettiği ziynet türü altın takılardır. Altın takılar ilk zamanlarda çok güzel bir görünüme sahiptirler. Ancak bir süre kullanıldıktan sonra takılarda kararma meydana gelebilmektedir...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi