• notifications1
  • menü

Bugün : 29 Mart 2024 Cuma

Kıyafetlere Bulaşan Oje Lekesini Nasıl Çıkarırım?

Dünyanın her yerinde yaşayan kadınların kozmetik ürünlerine ilgilisi vardır. El bakımına özen gösteren bayanlar, renkli ojeleri sıklıkla kullanmaktadır. Oje sürerken veya kuruma sürecinde, kıyafetlere bulaşabilir. Bu lekelerin oluşumunu önlemek için, oje sürerken eski bir kıyafet giymek, oje sürülen alanı bir örtü ile örtmek önleyici çözümlerden olacaktır. Oje lekesinde, ojenin kuruması beklenmemesi gerekmektedir. Ne kadar erken müdahale ederseniz leke o kadar kolay çıkacaktır. Oje lekesini çıkarırken genellikle aseton veya aseton içermeyen oje çıkarıcılar kullanılmaktadır. Fakat bu tür malzemeler, yanlış uygulandığında daha zor lekelere yol açabilir.

Oje Lekesi Çıkarırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Oje lekesi çıkarırken dikkatli olunmalıdır. Açık renk ojeler kıyafetlerden daha kolay çıkarken koyu renkli ojeler daha zor çıkmaktadır. Oje lekesini çıkarırken asla çitileme, ovma gibi yöntemler denemeyin. Aseton, aseton içermeyen oje çıkarıcılar en iyi sonuçları vermektedir. Ovma, çitileme gibi yöntemler lekenin büyüyüp dağılmasına neden olabilir. Oje lekesi özellikle beyaz bir etek veya gömleğin üzerine geldiyse çok dikkatli olunmalıdır. Kırmızı, bordo gibi koyu renkli bir oje beyaz gömlekte leke yaptıysa üzerine direk aseton döktüğünüzde leke yayılarak daha zor bir hal alabilir. Bunu önlemek için pamuk veya renksiz bir havluyu asetonla ıslatarak beze tampon hareketlerle uygulayın. Pamuk lekeyi emdikçe pamuğu değiştirmeye özen gösterin. Kıyafetinizin ömrünü uzatmak, aseton kokusu kalmaması için kıyafeti yıkamayı unutmayın.

 

Asetonla Leke Çıkarma

Kıyafetinize bulaşan oje lekesi can sıkıcı olabilir. Özellikle koyu renkli bir oje açık renkli kıyafete bulaştığında dikkat çekici ve rahatsız edicidir. Ojenin bulaştığı alanı ilk olarak oje temizliğinde kullanılan asetonla deneyin. Ojeniz henüz kurumadıysa ovalamaktan kaçının. Bir parça pamuğun üzerine bir miktar aseton dökün. Oje lekesinin üzerine tampon hareketler yaparak çıkarmaya çalışın. Aseton içermeyen oje çıkarıcılarla lekeyi çıkarmayı denemek, kıyafette deforme olmasını önleyecektir. Asetonla lekeyi çıkarmadan önce, kıyafete zarar verip vermediğini denemek için kıyafetin görünmeyen bir kısmında küçük bir deneme yapın. Eğer aseton kumaşta leke, ağarma yapmıyorsa lekeyi çıkarmak için kullanabilirsiniz. Kullandığınız pamuğu aseton lekeyi emdikçe değiştirin ve ovmamaya özen gösterin.

 

Oje Lekesi Nasıl Çıkartılır?

Ojeler çok inatçı lekeler değildir. Asetonlu pamuğu lekenin üzerinde bir süre beklettikten sonra kıyafet yıkama talimatlarına göre kıyafeti yıkayarak oje lekesini çıkarabilirsiniz. Oje lekesi olmuş kıyafet beyaz gibi açık bir renkse ağartıcı ürünler kullanabilirsiniz. Kaşmir gibi narin kıyafetlerinizde asla aseton kullanmamalısınız. Bu tür kıyafetlerinizde oje lekesi meydana geldiğinde mutfaktaki doğal ürünlerle lekeyi çıkarmayı deneyebilirsiniz. Sirke, ev temizliğinde, uhu ve oje lekesi gibi lekelerde iyi sonuç vermektedir. Oje lekesinin olduğu yeri sirkeye batırdığınız renksiz ve desensiz bir bez ile silin. Sirke ile sildikten sonra kıyafeti yıkamayı ihmal etmeyin. Yıkamadığınızda sirke kokusu kıyafetinize işleyebilir.

x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

Nizzamettin

8.07.2020 20:51:38

Aseton

(33057 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Kıyafetlere Bulaşan Oje Lekesini Nasıl Çıkarırım?

Kıyafetlere Bulaşan Oje Lekesini Nasıl Çıkarırım?

Kıyafetlere Bulaşan Oje Lekesini Nasıl Çıkarırım? Dünyanın her yerinde yaşayan kadınların kozmetik ürünlerine ilgilisi vardır. El bakımına özen gösteren bayanlar, renkli ojeleri sıklıkla kullanmaktadır. Oje sürerken veya kuruma sürecinde, kıyafetlere bulaşabilir. Bu lekelerin oluşumunu önlemek için, oje sürerken eski bir kıyafet giymek, oje sür...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi