• notifications1
  • menü

Bugün : 29 Mart 2024 Cuma

Çaydanlığı Parlatmak İçin Doğal Yöntemler

Çaydanlık, neredeyse sürekli kullanılan, önemli bir mutfak gerecidir. Yine aynı sebeple, sürekli göz önünde olduğundan, temizliğinin sürekli yapılması gerekir. Demlenen çay ne kadar güzel olursa olsun, kirli ve lekeli, matlaşmış bir çaydanlık ile sunulduğunda, lezzetini yok sayacak kadar, negatif bir duygu uyandırabilir. Sadece misafirler için değil, evin içinde yaşayanlar içinde, pırıl pırıl bir çaydanlıktan, lezzetli bir çay içmek, çok daha iyi olacaktır. Çaydanlığı parlatmak için, oldukça pratik yöntemler vardır.

Bu pratik yöntemleri uygulamaktan, çok daha etkili bir başka yöntem; çaydanlığı her kullanımdan sonra yıkamak, temiz ve parlak kalmasını sağlamak için gereklidir. İçinde sürekli aynı şekilde çay demleniyor ve yağlanmıyor diye düşünmemek, her kullanımda yeniden temizlemek, parlatma yöntemlerini de, daha etkili hale getirmek için şarttır. Çaydanlığı parlatmak için, doğal ve kimyasal olarak ayrılabilecek yöntemler vardır.

 

Çaydanlığı Parlatmak İçin Doğal Yöntemler

Çaydanlığınız, temizlendiği ve yıkandığı halde, mat görünüyorsa, bir patatesi kalınca soyduktan sonra, kabuğun iç kısmı, çaydanlığın dış kısmına gelecek şekilde, sürterek beyaz bir tabaka yaratmanız ve bu tabaka kuduruktan sonra, bol su ile durulamanız, yeterli olacaktır. Kullanılan ve işi biten limonları, direkt çöpe atmak yerine, içlerinde kalan posalı kısmı, çaydanlığınızın dışına sürünüz ve bir süre bekledikten sonra, durulayarak kurutunuz. Bir başka yöntem ise; benzer durumlarda karşımıza çıkan sirke ile ilgilidir. Bir çay bardağı sirkenin içine, bir yemek kaşığı ufalanmış kaya tuzu ekleyiniz ve karıştırınız. Bu karışımı, sünger yardımı ile çaydanlığınızın her yerine sürünüz. Yaklaşık 1 saat sonra, kurumuş olan bu karışımı, yine sünger yardımı ile çaydanlıktan temizleyerek, bol su ile durulayınız. Bu işlemin ardından, hav bırakmayan bir bez ile dikkatlice ve ovarak kurulamayı unutmayınız. Yaptığınız kahvelerin telvelerini, bir kavanozda biriktirebilir ve parlatma işlemi için kullanabilirsiniz. Kahve telvesi ile ovulan çaydanlık, durulandıktan sonra, elle yıkamaya uygun, bulaşık deterjanı ile yıkanarak durulandığında, çok daha iyi sonuçlar alınacaktır.

 

Çaydanlığı Parlatmak İçin Kimyasal Yöntemler

Çaydanlığınızı, her ne kadar doğal yollarla parlatmaya çalışsanız da, bir süre sonra bu yöntemler yetersiz gelebilmektedir. Uzun zaman kullanılan çaydanlıklarda, gözle görülmesi zor, çok ince çizikler meydana gelir. Bu çizikler, zamanla çoğalarak ve birleşerek, mat bir görüntü meydana getirebilir. Bu durumdaki bir çaydanlığı, sokak aralarında ve pazarlarda sıkça rastlanabilecek, tencere tamir dükkânlarına vererek, kalaylama benzeri bir işlem olan, kimyasal parlatma yapmaları sağlanabilir. Bir gün sonra geri alındığında, ilk kullanılmaya başlandığı günkü kadar parlak halde bulunabilir. Bunu yapmaya zamanınız olmadığı zamanlarda, marketlerden temin edilebilen, her evde bulunan, içeriğinde çamaşır suyu bulunan, krem temizlik ürünleri ile ovabilir ve bir süre bekleyebilirsiniz. Daha sonra, bol su ile durulayarak, ardından iyice kurulanmalıdır.

x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

(67058 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Çaydanlığın Dibindeki Kireç Nasıl Temizlenir?

Çaydanlığın Dibindeki Kireç Nasıl Temizlenir?

Çaydanlığın Dibindeki Kireç Nasıl Temizlenir? Türkiye’de birçok çeşme suyu olarak kullanılan su, kireçlidir. Kireç miktarı bölgelere göre değişiklik gösterse de zamanla ev aletlerinde kireçlenme meydana gelir. Özellikle çaydanlık altında kireçlenmeler göze çarpar. Bu kireçlenme problemi, hem görüntü hem de sağlık açısından iyi değildir. K...

Çaydanlığı Parlatmak İçin Doğal Yöntemler Nelerdir?

Çaydanlığı Parlatmak İçin Doğal Yöntemler Nelerdir?

Çaydanlığı Parlatmak İçin Doğal Yöntemler Çaydanlık, neredeyse sürekli kullanılan, önemli bir mutfak gerecidir. Yine aynı sebeple, sürekli göz önünde olduğundan, temizliğinin sürekli yapılması gerekir. Demlenen çay ne kadar güzel olursa olsun, kirli ve lekeli, matlaşmış bir çaydanlık ile sunulduğunda, lezzetini yok sayacak kadar, negatif bir du...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi