• notifications1
  • menü

Bugün : 29 Mart 2024 Cuma

Hemen hemen her mutfakta ahşap kesme tahtaları vardır. Mutfakların vazgeçilmez bir aletidir. Üzerinde çok farklı yiyecek maddelerini kestiğimiz için temizlenmesi ve üzerinde bakteri ürememesi için kesme tahtalarımıza özen göstermemiz gerekir. Bulaşık deterjanı ile ovmak ve yıkamak her zaman istediğimiz sonuçları vermez. Peki ahşap kesme tahtalarını nasıl temizlemeyiz? Bu yazımızda size etkili ve kolay doğal temizleme yöntemini anlatacağız.

  1. Sofra tuzunu cömert bir şekilde yani bol bir şekilde kesme tahtasının üzerine dökün. Kesme tahtanızı üzerine döktüğünüz tuz ile iyice ovun. Bu işlem tahtanız üzerinde peelign olacaktır. Tuz doğal bir şekilde kesme tahtanızı temizleyecek üzerinde bulunan yiyecek artıklarını yok edecektir.
  1. Tuzla yaptığınız işlemin ardından yarım bir limon alın. Tuzladığınız kesme tahtasını yarım limonu kullanarak ovun. Limon zor temizlemelerde mükemmel sonuçlar verecektir. Limonun doğal bir antibakteriyel olduğunu unutmayın. Tuz ile birlikte limonla ovulması halinde, kesme tahtalarınız bakterilerden tamamen arınacaktır. Kesme tahtasının her iki tarafını da kullanıyorsanız mutlaka bu işlemi iki tarafa da yapın.
  1. Kesme tahtasının ovulma işlemi bittikten sonra üzerindeki tuzu dökün ve kuru bir bezle silin. Ardından kesme tahtasını tamamen kuruması için bırakın.
  1. Kesme tahtasının uzun süre aşınmasını önlemek ve temiz kalmasını sağlamak için zeytinyağı ile yağlayabilirsiniz. Yağlama işleminin ardından fazla yağı kağıt havlu ile alın.

 

Kesme tahtanızda yapılması ve yapılmaması gerekenler

– Yumuşak bir sabun ve suyla temiz bir fırçalayın. Bir havlu ya da bezle iyice kurulayın.

– Kesme tahtalarını uzun sure kirli olarak bırakmayın. Tahtanızı kullandıktan hemen sonra temizlemeniz doğru olacaktır. Sürekli yıkandığı için kesme tahtanız fazla nemden bir miktar zarar görebilir.

– Kesme tahtanızda gıda atıklarını mutlaka temizleyin. Bunun için kazıyıcılar kullanabilirsiniz.

– Çiğ balık ve kümes hayvanlarını kesinlikte kesme  zemini olarak tahtayı seçmeyin. Çiğ balık veya kümes hayvanları plastik kesme aletlerinin üzerinde yapın.

– Kesme tahtalarınızı zaman zaman yağyarak bakım yapın. Ardından bir bezle yağı tahtaya iyice yedirin.

– Kesme tahtalarınızı sert deterjanlar veya bulaşık makinasında yıkamayın.

– Kesme tahtanızın sadece bir bölümünde sürekli olarak çalışmayın. Tahtanın her bölümünü eşit miktarda kullanın.

x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

(21470 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Kesme Tahtasını Temizlemenin Doğal Yolu Nedir?

Kesme Tahtasını Temizlemenin Doğal Yolu Nedir?

Hemen hemen her mutfakta ahşap kesme tahtaları vardır. Mutfakların vazgeçilmez bir aletidir. Üzerinde çok farklı yiyecek maddelerini kestiğimiz için temizlenmesi ve üzerinde bakteri ürememesi için kesme tahtalarımıza özen göstermemiz gerekir. Bulaşık deterjanı ile ovmak ve yıkamak her zaman istediğimiz sonuçları vermez. Peki ahşap kesme tahtalar...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi