• notifications1
  • menü

Bugün : 19 Nisan 2024 Cuma

Güller ekildiği yerler ve şartlar doğrultusunda aşılama ve ilaçlama yapılarak korunabilir ve daha verimli üretim sağlanabilir ve zararlar yok denecek kadar aza indirilebilir. Aşılama yapılan güller çoğaltılmak istenen bir çeşitle diğer çeşidin kaynaştırılmasıyla oluşur.

 

Aşılama işlemi öncesinde fidanlar gözden geçirilip 1-2 hafta normalden daha fazla sulamalar yapılmalıdır. Yapılan bu sulamalar sayesinde aşının tutma yüzdesi arttırılır.Aşılama işlemleri çok evreleri ve çeşitli olup ana başlık altında 3 tanedir.

 

Kalem aşılar; aşılama yapılacak olan gövde yarılıp ilaçla hazırlanmış kalemlerin bu yarığa yerleştirilmesi ve bu yarığın macunla kapatılmasıyla tamamlanır.

 

İngiliz aşısı; Nisan ve Mayıs ayları arasında uygulanan yabani gül aşılarıdır.

 

Göz aşıları; durgun ve sürgün aşılar olarak 2’ye ayrılır.

 

Durgun aşılama; 1yıl beklenip ertesi yıl yaz aylarında ve sonbahar başında yapılır.

 

Sürgün aşılar ise; yıl içinde Nisan ve Mayıs aylarında yapılırlar.Aşılama işlemlerinin hepsinde genellikle gövdede yarıklar oluşturularak uygun ilaçlamalar bu şekilde fidanın her yerine ulaşmayı sağlarlar. Dünyada gül üretiminde önde gelen ülkelerden olan Hollanda genellikle çelikten gül aşılama yöntemini kullanmaktadır.

Konu İle İlgili Etiketler

x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

(15719 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Güllerde Budama Şekilleri Nelerdir?

Güllerde Budama Şekilleri Nelerdir?

Güllerde Budama Şekilleri Budanmamış gül bitkisi; çok sayıda yoğun sürgün oluşturur, çiçekleri küçük ve kalitesizdir. Uygun bir budama; verimsiz, yaşlı, hasta, kuru, zarar görmüş dalların çıkartılması ile iyi bir çiçeklenme için birkaç dalın bırakılması işlemidir. Budama size, bahçenize uyan arzu ettiğiniz gül şeklini yaratma fırsatını verir. ...

Güllerde Aşılama Teknikleri Nelerdir?

Güllerde Aşılama Teknikleri Nelerdir?

Güller ekildiği yerler ve şartlar doğrultusunda aşılama ve ilaçlama yapılarak korunabilir ve daha verimli üretim sağlanabilir ve zararlar yok denecek kadar aza indirilebilir. Aşılama yapılan güller çoğaltılmak istenen bir çeşitle diğer çeşidin kaynaştırılmasıyla oluşur. Aşılama işlemi öncesinde fidanlar gözden geçirilip 1-2 hafta normalden d...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi