• notifications1
  • menü

Bugün : 17 Mayıs 2021 Pazartesi

HİJYEN VE SANİTASYON DERSİ SORULARI 

 

1. Maitre d’Hotel’in(şef garson) kıyafeti aşağıdakilerden hangisidir?
A) Siyah pantolon, beyaz gömlek, kravat
B) Beyaz pantolon, beyaz gömlek, papyon
C) Koyu renk takım elbise, smokin, frak
D) Desenli açık renk takım elbise

 

2. Aşağıdakilerden hangisi smokinle birlikte kullanılmaz?
A) Silindir şapka      B) Siyah ceket
C) Siyah ayakkabı   D) Siyah çorap

 

3. Aşağıdakilerden hangisi Bayan Kabin Memuru’nun kıyafetidir?
A) Lacivert dar etek ya da pantolon, beyaz gömlek, lacivert yelek ve ceket, fular, lacivert yarım topuklu deri ayakkabı.
B) Desenli açık renk etek, beyaz gömlek, ceket, fular.
C) Gri dar etek ya da pantolon, beyaz gömlek, lacivert yelek, süveter veya hırka, fular.
D) Belli tip ve modelde üniforması yoktur. İşin çeşidine göre değişir.

 

4. Otobüs hosteslerinin üniforma renkleri belirlenirken ne dikkate alınır?
A) Genellikle şirketin kullandığırenkler esas alınır.
B) Mevsime göre seçim yapılır.
C) Sadece gri renk kullanılır.
D) Hostes istediği rengi seçebilir.

 

5. Aşçıkıyafeti nelerden oluşur?
A) Ceket, pantolon, önlük, kep, fular
B) Ceket, pantolon, kep, fular, ayakkabı
C) Önlük, kep, fular, ayakkabı, mutfak bezi
D) Ceket, pantolon, önlük, kep, fular, ayakkabı, mutfak bezi

 

6. İşkıyafeti giyerken aşağıdaki hususludan hangisine dikkat edilir?
A) Kıyafet temiz ve ütülü olmalı.
B) Kıyafet son moda olmalı.
C) Yırtık, sökük kıyafetler giyilmemeli.
D) Ayakkabılar daima boyalıolmalı.



7. Aşağıdakilerden hangisi yiyecek-içecek hizmetleri personelinin dolabında işi gereği bulundurmasıgereken araç-gereçlerden değildir?
A) Yedek iç çamaşırı, çorap ve ayakkabı
B) Kolonya, after shave, deodorant
C) Kitap, gazete, dergi
D) Saç tokası-bone-şapka



8. Aşağıdakilerden hangisi uçak hosteslerinin taşıması gereken dokümanlardan değildir?
A) 4011 Model B) Check Lıst (Uçak Kontrol Listesi)
C) Anons El Kitabı  D) Kabin Memuru El Kitabı



9) Toplu yaşanan yerlerde kullanılan sabun nasıl olmalıdır?
A) Granül sabun      B) Sıvı sabun
C) Kâğıt sabunu      D) Arap sabunu
 

 

10) Kepekli saçların yıkanmasında nelere dikkat edilmelidir?
A) Kullanılan şampuan ve suyun ısısına
B) Sıcak su ile yıkanmasına
C) Soğuk su ile yıkanmasına
D) Ilık su ile yıkanmasına



11) Şampuan ve sabun seçmede en az aranan özellik nedir?
A) Güzel kokulu olması,
B) Arındırıcı özelliğinin olması
C) Kullananda alerjik sorun yaratmaması
D) Fiyatının ucuz olması



12) Saç ve vücut havlularının en önemli özelliği nedir?
A) Ebatlarının büyük olması, B) Kolay yıkanabilir olması
C) Suyu iyi emmesi, yumuşak olması   D) Sert olması



13. Çalışma esnasında giyilecek ayakkabılar hangi özellikte olmalıdır?
A) Topuklu olmalıdır.
B) Terlik tipi (açık olmalıdır).
C) Ortopedik ve kaymaz tabanlı olmalıdır.
D) Görünüşü estetik (şık) olmalıdır.



14. Hangi durumlarda eldiven kullanmalıyız?
A) Duş yaparken
B) Kimyasal maddeler kullanırken
C) Krem sürerken
D) Ayağımızı yıkarken



15. Ayak tırnakları nasıl kesilmelidir?
A) Düz kesilmeli   B) Kenarları alınarak yuvarlatılmalı
C) Farketmez   D) Uçları sivri bırakılmalı



16. Ellerin temiz olması için kaç saniye süreyle yıkanmalı?
A) 10 saniye B) 15 saniye C) 3 saniye D) 25 saniye



17. Ayakların iyi yıkanması ve kurulanması sebep gereklidir?
A) Kokmaması için   B) Ayağın dinlenmesi için
C) Mantar enfeksiyonlarını önlemek için
D) Yukarıdakilerin hepsi



18. Ellerin ve bakımlı olması sebep gereklidir?
A) Tırnakların kırılmaması için
B) Eller iletişim de önemli olduğu için
C) Mantar enfeksiyonlarını önlemek için
D) Yaşlanmaması için



19) Dişler hangi sıklıkla fırçalanmalıdır?
A) Yemeklerden önce ve sonra
B) Sabah ve akşam yemekten sonra
C) Diş hekimine giderken
D) Yukarıdakilerin hepsi



20) Hangi durumlarda diş ipi veya arayüz fırçası kullanmalıyız?
A) Diş aralarındaki yiyecek artıklarının temizlenmesi için
B) Ağzımızda protez varsa
C) Doktor önerdiyse
D) Diş fırçası olmadığında 

 

SORU

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

TOPLAM

PUAN

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

100

 

CEVAP ANAHTARI


1 C 2 A 3 A 4 A 5 D 6 B 7 C 8 A 9 B 10 D 11 D 12 C 13 D 14 B 15 A 16 B 17 C 18 B 19 B 20 D      

x
Aklınıza bir soru mu takıldı ? Siz sorun uzmanlarımız cevap versin!

Güvenlik Kodu : 94983

(Güvenlik kodunu bu kutucuğa yazın!)

Bit Salgının Önüne Geçmek İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bit Salgının Önüne Geçmek İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bit Salgının Önüne Geçmek İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler Bit görüldüğünde en hızlı şekilde tedaviye başlanmalıdır. Evde ya da okulda, herkesin aynı anda tedaviye başlaması da salgının önlenmesi adına büyük önem taşır. Bit nasıl temizl...

El Yıkamanın Önemini Anlatan Ekmek Deneyi

El Yıkamanın Önemini Anlatan Ekmek Deneyi

Öğrencilerin el yıkama alışkanlığı kazanmaları el yıkamanın önemini anlamaları için oldukça ikna edici ve açıklayıcı bir deney yapan ve bunu sosyal medya üzerinden paylaşan öğretmen, tüm dünyadan takdir topladı. Çocuklara bilimi sevdirme...

İş Hijyeni Soru Ve Cevapları

İş Hijyeni Soru Ve Cevapları

1. İş hijyeni uygulayıcısının görevleri ile il­gili olarak aşağıdakilerden hangisi yan­lıştır? A) İşçilerden alınacak biyolojik sıvı ve dokuların değerlendirilmesini yapar B) Saptanan durum göz önünde bulun­durularak alınac...

Gıda İş Yerlerinin Taşıması Gereken Teknik Ve Hijyenik Özellikler

Gıda İş Yerlerinin Taşıması Gereken Teknik Ve Hijyenik Özellikler

GIDA ÜRETEN İŞ YERLERİNİN TAŞIMASI GEREKEN ÖZELLİKLER Üretimde kullanılan ve gıda ile temas eden tüm alet, ekipman ve yeniden kullanılabilen kaplar/ konteynırlar sağlığa uygun malzemeden, kolay ve iyi temizlenebilir, dezenfekte edilebil...

Personel Hijyeni - El Hijyeni

Personel Hijyeni - El Hijyeni

Personel Hijyeni ; Eller, işletme içinde sadece bu amaçla kullanılan lavabolarda, dezenfektanlı el yıkama sıvıları ile yıkanmalı ve kâğıt havlu ile kurulanmalıdır. Yıkanan ellerin kirlenmesini önlemek için tercihen kol, ayak veya fotose...

Hijyen Ve Sanitasyon Sınavı Soruları

Hijyen Ve Sanitasyon Sınavı Soruları

HİJYEN VE SANİTASYON DERSİ SORULARI 1. Sağlık ve temizlik kuralları bilgisini içeren hekimlik dalı hangisidir? A) Temizlik B) Sanitasyon C) Dezenfeksiyon D) Hijyen 2. Yiyecek üretimi ve servisinde çalışan kişilerin portör kontrolü ne...

Gıda Işletmelerinde Hijyenik Kuralların Önemi

Gıda Işletmelerinde Hijyenik Kuralların Önemi

Bina, Üretim Alanı, Ekipman Tasarımlarında Hijyenik Kuralların Önemi Hijyenik kurallara uyumu sağlayabilmek üzere işletme binalarının planlanması, inşası yapı malzemesi, direnaj, kullanılan eğimler, çeşitli deşarj üniteleri, hammadde gi...

KULLANICI GİRİŞİ

Kullanıcı Adınız

Şifreniz

Üye Ol Şifremi Unuttum

SİTE İSTATİSTİKLERİ
  • Konular (4.435)
  • Resimler (5.663)
  • Dokümanlar (1.875)
  • Üyeler (15.858)
WWW.SORHOCAM.COM

Başka yerde arama, tarıma dair aradığınız her ne varsa burada! Tarım Haberleri, bitki hastalıkları, zararlıları, gübreleme, ilaçlama ve daha fazlası...