• notifications1
  • menü

Bugün : 29 Mart 2024 Cuma

Duvar Temizliği Yapmak İçin Pratik Bilgiler

Evin eşyaları ve zemini her gün düzenli olarak silinir süpürülür. Ancak duvarlar temizlik yaparken pek sık akla gelmez. Bahar temizliği yapılırken yılda bir ya da iki kez duvarları silmek düşünülebilir. Duvar temizliği için en iyi temizlik maddelerinin ve temizleme yönteminin hangileri olduğu da merak konusudur. Duvar temizliğinin nasıl yapılması gerektiği konusundaki fikirler duvarın hangi boya ile boyandığı ve duvar kâğıdı olup olmadığı ile ilgilidir.

Boyalı Duvarlar En Kolay Nasıl Temizlenir?

Plastik boya ile boyanmış duvarların kolay silinmesi için, duvar temizliğine başlamadan 1-2 saat önce odanın ortasına büyük bir kova ya da leğen içinde kaynar su bırakmak ve pencereleri, kapıyı kapalı tutmak gerekir. Bu şekilde duvardaki kirler yumuşayacak ve temizlemek daha kolay olacaktır. Kirler yumuşadıktan sonra bulaşık deterjanı ile su karışımıyla duvarlar silinir ve kirlerin tamamen yok olduğu görülür. Temizlenen duvarların daha geç kirlenmesi için temizlendikten sonra nişastalı su ile duvarların silinmesi iyi olacaktır.

 

Yağlı Boyalı, Su Bazlı Boyalı Duvarlar Nasıl Temizlenmelidir?

Sağlıklı bir ev ortamı ve kolay temizlenen duvarlar için evin duvarlarının yağlı boya ile boyanması daha mantıklı bir seçim olacaktır. Yağlı boyalı evlerin duvarlarını kolayca temizleyebilmek için öncelikle duvarları bol su ile yıkamak temizliği çok daha pratik hale getirecektir. Ancak yıkama imkânı yoksa bol su ile duvarları ıslatmak gerekir. Duvarın her yerini ıslattıktan sonra pencereleri açıp duvarların nemli olacak şekilde suyu biraz çekmesi beklenir. Ardından nişastalı ya da deterjanlı su ile yağlı boyalı duvar silinir. Bu yöntemle lekelerin çok kolay temizlendiği görülür.

 

Duvar Kâğıtları Nasıl Temizlenmelidir?

Duvar kâğıtlarının çok koyu lekeler barındırmaması için sık aralıklarla temizlenmesi gerekir. Örneğin ayda bir kez elektrik süpürgesinin fırçalı ucuyla duvar kâğıtlarına yapışan tozların alınması leke oluşumunu engelleyecektir. Yaklaşık 3 ayda bir ağartıcı içermeyen bulaşık deterjanlarını bol su ile karıştırıp yumuşak bir bezle duvar kâğıtları temizlenebilir.

 

Mutfak Duvarları Nasıl Daha Kolay Temizlenir?

Mutfakta yemek yapıldığından, yemeklerin yağı, salçası mutfak duvarlarında leke ve izler barındırır. Bu lekeleri çıkarmak için klasik temizleyiciler yeterli olmayabilir. Bu sebeple mutfak duvarlarını bol tuzlu suya batırılmış bez ya da süngerle temizlemek daha pratik bir yöntemdir. Daha uzun süredir var olan koyu kir ve lekeler içinse mutfak duvarlarının sirkeli su ile silinmesi önerilmektedir.

 

Duvarlardaki Parmak İzleri Nasıl Temizlenir?

Duvarların her yerinin silinmesi gerekmiyorsa, sadece parmak izleri temizlenecekse, dilimlenmiş patatesle duvardaki parmak izleri kolayca silinebilir. Bir başka yöntem olarak da bir beze parafin sürüp duvardaki parmak izlerinin temizlenmesi tavsiye edilebilir.

 

Duvarların Daha Az Kirlenmesi İçin Neler Yapılmalıdır?

Duvarların daha az kirlenmesi için temizlendikten sonra duvarın nişastalı suyla silinmesi tavsiye edilir. Duvarlara lekelerin yerleşmemesi ve kalıcı hale gelmemesi için daha sık aralıklarla silinmesi gerekir. Evin odalarının sık sık havalandırılması, nem oluşumuna izin verilmemesi, eşyaların duvarlara yaslanmaması gerekir.

x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

Kemal

20.01.2019 19:17:56

Güzelmiş..

(29186 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Duvar Alçısına Zarar Vermeden Nasıl Çivi Çakılır?

Duvar Alçısına Zarar Vermeden Nasıl Çivi Çakılır?

Evlerde duvara birçok şey asma ihtiyacı duyulur. Saat, askılık, raf, aksesuarları evin duvarlarına asabilmek için çivi çakmak gerekmektedir. Çivi çakma işlemini duvara zarar vermeden yapmalısınız. Duvarda öncelikle çivinin çakılacağı yeri iyi belirlemelisiniz. Duvara zarar vermeden çivi çakmanın birçok yolu vardır. Duvar Alçısına Zarar Vermed...

Duvar Temizliği Yapmak İçin Pratik Bilgiler Nelerdir?

Duvar Temizliği Yapmak İçin Pratik Bilgiler Nelerdir?

Duvar Temizliği Yapmak İçin Pratik Bilgiler Evin eşyaları ve zemini her gün düzenli olarak silinir süpürülür. Ancak duvarlar temizlik yaparken pek sık akla gelmez. Bahar temizliği yapılırken yılda bir ya da iki kez duvarları silmek düşünülebilir. Duvar temizliği için en iyi temizlik maddelerinin ve temizleme yönteminin hangileri olduğu da merak...

Yere Damlayan Duvar Boyaları Nasıl Temizlenir?

Yere Damlayan Duvar Boyaları Nasıl Temizlenir?

Yere Damlayan Duvar Boyaları Nasıl Temizlenir? Boya lekesi her zaman etrafa bulaşabilecek bir lekedir ve leke mümkünse taze iken temizlenmelidir. Böylelikle, temizleme işlemi daha kolay olacaktır. Peki, farklı tiplerde olan boyaların lekeleri nasıl temizlenir? Plastik Boya Nasıl Temizlenir? Plastik boya kuruduktan sonra çok zor çıkarılan bi...

Duvarda Oluşan Lekeler Nasıl Temizlenmelidir?

Duvarda Oluşan Lekeler Nasıl Temizlenmelidir?

Ev temizliği kadınlar için evlerinin vazgeçilmezidir. Her kadın evlerinin her odasının ve de her odasının her köşesinin tertemiz olmasını ister. Her Köşe Temiz Olmalı Evlerinin her köşesinin pırıl pırıl temizlikte olmasını isteyen kadınlar temizlik yaptıklarında en ufak detaylara kadar dikkat ederler. Eşyaların girinti çıkıntılı noktalarında...

Duvar Kağıdı Nasıl Temizlenir?

Duvar Kağıdı Nasıl Temizlenir?

Duvar Kağıdı Nasıl Temizlenir? Duar kağıtları evlerin dekorasyonuna fark katar ancak temizlemesi, duvar kadar kolay değildir. Aşağıdaki yöntemleri uygulayarak duvar kağıdını temizleyebilirsiniz. 1. Elektrik süpürgesi Duvar kağıdını temizlemenin en basit yollarından biri elektrik süpürgesidir. Elektrikli süpürgenin başlığına yumuşak bir fırç...

Duvara Çivi Çakarken Mutlaka Yapın!

Duvara Çivi Çakarken Mutlaka Yapın!

Duvarınıza çivi çakacağınız zaman işaretlediğiniz yerin üzerine çapraz bant yapıştırın. Çiviyi öyle çakın. Böylece duvarın alçısını çatlatmamış olacaksınız.

Çocuğunuz Evin Duvarına Yazı Yazdıysa Mutlaka Yapın!

Çocuğunuz Evin Duvarına Yazı Yazdıysa Mutlaka Yapın!

Çocuğunuzun duvara çizdiği resimleri ya da yazdığı yazıları diş macunu ile temizleyebilirsiniz.

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi