• notifications1
  • menü

Bugün : 29 Mart 2024 Cuma

Şık giysilerin daha tertipli durmalarında önemli role sahip olan ütüler, dikkatli kullanılmadığında ömrü kısa olan elektronik aletlerdir. İçinde su kalması ile kireçlenmeye ve zamanla su akıtmaya meyilli olan ütüler, ütü bittikten sonra suyu boşaltılarak kaldırılması gereken ev yardımcılarıdır. Satın alınan ütü ne kadar kaliteli ya da marka olursa olsun, dikkatsizce kullanılan ütüler çabuk bozulmaya mahkûmdur.

Ütü Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Neredeyse günlük kullanmak için ihtiyaç duyulan ütüleri uzun süre dayanıklı hale getirmek için yapılması gerekenler mutlaka vardır. Bunlar arasında sayılabilecekler olarak, ütü içine konan suyun musluk suyu yerine içme suyu tercih edilmesi olabilir. Musluk suyunun daha çabuk kireçlenmeye yatkın olması sebebiyle, ütü çabuk kireçlenir ve zamanla eski verimini kaybedecek duruma gelir.

 

Ütü Yaparken Ütü Suyu Kullanmak Gerekir mi?

Ütüler için özel olarak satılan saf sular, ütü suyu olarak bilinmekte ve ütünün içinde yer alan parçalarının kireçlenmesini önlemeye yaramaktadır. Birçok kişi bunun gereksiz olduğunu düşünse de, kullanılan ütünün uzun ömürlü olması için ütü suyu oldukça gereklidir. Ütü yaparken çeşme suyu ya da arıtılmış su kullananların ütülerinde zamanla kireçlenme ve su akıtma sorununun ortaya çıktığı görülür. En azından bu orunlarla daha geç karşılaşmak için ütü suyu tercih edilmelidir. Fiyatı çok fazla olmayan ütü suları, kireçten dolayı yeni ütü ihtiyacından daha az meblağ gerektirmektedir.

 

Ütüyü Kireçten Korumanın Yolları

Uzun süre kullanılan ütülerin, kullanırken kıyafetlerin üzerine kireç bırakmaları kaçınılmaz olmaktadır. Ütü kullanımında zorunluluk gibi görülmeye alışılan kireç, aslında gerekli önlemler alındığında, karşılaşılmayacak sorunlardan biridir. Kireci tetikleyen birçok unsur, ütünün yanlış kullanılmasından kaynaklanmaktadır. Ütünün işi bittikten sonra içinde kalan suyun boşaltılmaması ve ütü için kaliteli su kullanmaktan kaçınmak, kireci kaçınılmaz hale getirmektedir. Buhar çıkış noktalarının da tıkanmasına neden olan kireç, kıyafetlerin düzgün bir şekilde ütülenmesine engel olacaktır. Kireç tutmayan bir ütüyü uzun yıllar kullanmak için, yapılan bu hatalara düşmemek gerekir. Bu konuda kendini temizleyen ve kireç biriktirme haznesi olan ütüler tercih edilmelidir.

 

Ütü Ömrünü Uzatan Öneriler

Temiz kıyafetlerin daha şık görünmelerini sağlayan ütüler, düzgün şekilde yapıldığına göz alıcı olmaları kaçınılmazdır. İşe bu denli yarayan ev aletlerinden biri olarak, yanlış ütü kullanımı, ütülerin ömrünü kısaltmakta ve daha garanti süreleri dolmadan bozulmaktadır. Bu durumun önüne geçmek için, ütüde kullanılan suya ve daha sonra ütü saklama koşullarına dikkat edilmelidir. Ütü içi su dolu şekilde kaldırmak, suyun zamanla ütü içinde kireçlenmesine yol açar.

 

Ütülerin kısa sürede bozulmalarını önlemek için kıyafetleri kuru olarak ütülemek gerekir. Buhar çıkışının daha net olması kuru kıyafetlerde daha kolay olmaktadır. Ütüyü dıştan etkili bir şekilde temizleyerek de ütülerin dayanıklı kalmaları sağlanabilir. Sirkeli su ile ütü tabanının silinmesi, kirecin önlenmesini sağlamaktadır.

x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

(25227 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Ütüler Nasıl Daha Uzun Ömürlü Olur?

Ütüler Nasıl Daha Uzun Ömürlü Olur?

Şık giysilerin daha tertipli durmalarında önemli role sahip olan ütüler, dikkatli kullanılmadığında ömrü kısa olan elektronik aletlerdir. İçinde su kalması ile kireçlenmeye ve zamanla su akıtmaya meyilli olan ütüler, ütü bittikten sonra suyu boşaltılarak kaldırılması gereken ev yardımcılarıdır. Satın alınan ütü ne kadar kaliteli ya da marka olur...

Ütülerin Kireçlenmesi Nasıl Önlenir?

Ütülerin Kireçlenmesi Nasıl Önlenir?

Ütülerin Kireçlenmesi Nasıl Önlenir? Ütü üretici firmalar, neredeyse kendi kendine hareket ederek ütüleri bitirecek kadar yüksek ve çok özellikli ütüler üretmesine rağmen, ütülerin kireçlenmesini engellemek için yapılan çalışmalar yetersiz kalıyor. Doğa kazanıyor ve suyun içinde doğal olarak bulunan kireç ve3 benzeri maddeler, ütülerin işlevsiz...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi